Astec Triglav v polfinalu

panvita_galex_20120318_2069218249

Kranj, 18. marca. Odbojkarji Astec Triglava so se z zmago v 3. tekmi četrtfinala končnice proti Panviti Galex s 3:0 (14, 18, 21) uvrstili v polfinale, kjer zdaj čakajo na svojega nasprotnika. Z izjemno zbrano in čvrsto igro tako v obrambi kot v napadu so premagali nasprotnika, ki je v soboto v Murski Soboti pokazal zobe, a vendar ni zmogel še ene tako dobre igre, kot so jo igralci soboškega prvoligaša pokazali dan prej. Kranjčani so torej več kot zasluženo že četrtič uvrščeni med 4 najboljše ekipe v državi.

FOTOGALERIJA

STATISTIČNI PODATKI

Športna dvorana Planina. 350 gledalcev. Sodnika: Dejan Perčič, Iso Adrovič (oba Kamnik).

Astec Triglav: Lužovec 1, Šmitran 2, Pokeršnik 13, Hafner, Jan, Rop 9, Bežek(L), Potočnik, Štembergar Zupan 7, Perhaj 2, Rezar 10. Trener: dr. Tine Sattler

Panvita Galex: Ajlec 2, Pavlovič 7, Mijalkovič 9, Vrabl , Žitnik 2, Flisar 4, Topovšek, Kurteš 2, Tot 7, Grabar, Drvarič, Marič.

Izjemen pomen zadnje četrtfinalne tekme med Astec Triglavom in Panvito Galex  je bil viden že ob neverjetnem proslavljanju prvih točk obeh ekip. Tako igralci, kot navijači so se rezultatov 1:0 in 1:1 veselili kot naslova. Razlog za še večje veselje pa so v nadaljevanju dobili domači navijači. Igralci Triglava so odlično začeli na servisu in v bloku ter tako kmalu povedli s 7:2. Predvsem po zaslugi dobrih potez Tota so gostje ustavili naval Kranjčanov in zmanjšali razliko na tri točke. Sledile pa so ponovne minute domačih, natančneje Rezarja in Ropa. Prvi s servisom, drugi pa z obrambo in napadom, sta povedla domače do vodstva, ki se je po dveh napakah gostov povečalo kar na 19:10. Razpoložena ekipa Triglava je funkcionirala v vseh elementih igre in ni imela težav z zaključevanjem seta s 25:14.

Nevarnost za domače še zdaleč ni minila. Sobočani so v začetku drugega niza pritisnili in dosegli vodstvo 3:1. Razpoloženje pri domačih pa je še kar trajalo in jih poneslo do štirih zaporednih točk, po napakah Galexa pa do vodstva 8:5. Igra gostujoče ekipe niti ob rezultatu 10:6 ni stekla, zato je Fujs zahteval že drugi time out. Po njem so Prekmurci sicer uspeli znižati zaostanek za dve točki, vendar je situacijo hitro obrnil Danijel Pokeršnik. Z odličnimi servisi je popeljal Triglav v novo serijo in do vodstva 16:10. Gostujoči so poizkušali z večimi menjavami Kurteša, Vrabla in Ajleca, vendar bi za spremembo izida tega seta potrebovali bistveno bolj razpoloženega Tota. Namesto njega se je razigral Mijalkovič in zaključil marsikatero težko žogo. Da je zmagovalni ritem domačih še naprej trajal, je s točko na servisu poskrbel Lužovec. Prednosti osmih točk gostje niso mogli več nadoknaditi in set je pripadel Triglavu s 25:18.

Kako pomembna in odločilna je prednost domače dvorane v tretji tekmi četrtfinala, je pokazal tudi začetek tretjega niza. Triglavani so igrali podobno kot Sobočani prejšnji dan – odlično v vseh pogledih. Kranjčani so imeli na Planini bistveno več občutka na servisu in sprejemu, gostje pa bistveno manj. Rezar, naprimer, je do rezultata 8:4 za domače dosegel že štiri točke na servisu, gostje pa so skupno na sprejemu nabrali že 9 napak. V nadaljevanju so igralci Galexa nekoliko bolje zaigrali na bloku in v obrambi. Vrnili so se najbliže na dve točki razlike, nato pa zopet zaostali. V končnico sta ekipi vstopili z medsebojno razliko štirih točk (20:16) v korist domačih. Sledila je maratonska točka, ki je na koncu pripadla bolje organiziranim gostom. Za omejitev dviga morale je poskrbel Šmitran z blokom in rezultat je znašal 22:18. Prednost štirih točk pa je že zadoščala. Domača ekipa se je z zmago 25:21 in skupno 3:0 uvrstila v polfinale.