Astec Triglav vodi z 1:0

Galex_01Kranj, 14. marca. V Kranju že dolgo nismo videli tako polne dvorane kot tokrat. Odbojkarski delavci Astec Triglava so uresničili slogan “Napolnimo dvorano”, ki so ga postavili kot naslov za pripravo četrtfinalne tekme na domačem igrišču. Na najlepši možni način so se jim za to oddolžili tudi igralci, saj so gledalci imeli kaj videti. Kranjčani so sicer tekmeca na videz deklasirali s 3:0 (21, 21, 22), vendar so bili vsi trije nizi polni lepih potez tako ene kot druge ekipe. Dvoboj se nadaljuje v Murski Soboti v soboto, 17.3., ob 19. uri v OŠ I. V primeru ponovne zmage Astec Triglava bo serije konec, drugače pa bo v nedeljo, 18.3. ob 19. uri, v ŠD Planina na sporedu še tretja odločilna tekma.

Športna dvorana Planina. 500 gledalcev. Sodnika: Tomaž Melavc (Šempeter),  Ljubo Globačnik (Topolšica).

Astec Triglav: Lužovec, Šmitran 11, Pokeršnik 12, Hafner, Jan, Rop 6, Bežek(L), Potočnik, Štembergar Zupan 10, Perhaj 5, Rezar 8. Trener: dr. Tine Sattler

Panvita Galex: Ajlec , Pavlovič 4, Mijalkovič 9, Vrabl 3, Žitnik, Flisar 9, Topovšek, Kurteš 9, Tot 12, Grabar, Drvarič, Marič.

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Izjemno vzdušje nabito polne domače dvorane je vidno vplivalo na Triglavane v začetku prvega dvoboja za mesto v polfinalu. Sprva se je to poznalo v obliki napetosti in vodstva gostov z 2:0 , nato pa v velikem zanosu in štirih zaporednih točk domačih. Začetna drama se je sčasoma umirila in začelo se je izmenjujoče osvajanje točk. Prva je pobegnila ekipa Galexa z dvema zaporednima blokoma in napako Kranjčanov. Vodstvo treh točk se je izničilo po potezah razpoloženega Štembergar Zupana. Po njegovem napadu, servisu in Bežkovi obrambi je bil rezultat 13:12 v korist Triglava. Drugi tehnični odmor so ponovno osvojili gostje s prednostjo dveh točk s pomočjo čvrstega trojnega bloka in Ropove napake. Eno točko zaostanka je pomagal nadoknaditi Pokeršnik s svojim vse boljšim float servisom, drugo pa Rop z obrambo Totovega napada iz zadnje linije. Na 18. točki je bil izid poravnan. V končnici je bil ključno orožje in element, ki je prevagal tehtnico, servis domačih. Perhaj s float in Štembergar Zupan s skok servisom sta bolj ali manj neposredno dosegla skupaj tri točke, kar je praktično pokopalo goste. Set je s 25:21 pripadel Kranjčanom.

Nov set je prinesel novo začetno vodstvo Galexa. Nekoliko manjša učinkovitost v napadu domačih in dosledno kaznovanje gostov je prineslo rezultat  6:4. Rezar je s servisom rezultat najprej izenačil, Šmitran pa je za dvema zaporednima blokoma prisilil Fujsa v odmor pri rezultatu 11:8 v korist kranjske ekipe. Tudi po njem je odlično delovala obramba domačih, ki so si tako priigrali še eno točko na svoj servis. Prvič so domači na tehnični odmor odšli s prednostjo, ta pa je znašala štiri točke. V nadaljevanju je vse bolj šepal sprejem gostujoče ekipe in Triglavani so vse lažje in bolj sproščeno prihajali do točk. Ob rezultatu 23:17 pa se je prebudil Kurteš in z odličnim serviranjem dosegel tri zaporedne točke, kljub vmesnemu timeoutu. Vendarle pa so uspeli domači prekiniti Kurteševo serijo in zaključiti set z enakim rezultatom kot prvega.

Tudi v tretjem setu so gostje začeli bolje. Kranjčanom praktično niso pustili zaključiti, sami pa so bombardirali z napadi po paraleli. Priigrali so si visoko vodstvo 6:1. Triglavani so še nekaj časa igrali precej lahkotno, vodstvo gostov pa je naraslo na 9:3. Kljub postopnemu dvigovanju kranjske igre je gostom še vedno ostajala prednost štirih do petih točk po zaslugi neustavljivega Mijalkovića. Tudi tveganje na servisu se je gostom obrestovalo in s pomočjo Tota so povedli s 16:10. Nekoliko nenapovedano pa so sledile tri napake gostov in posledični timeout razburjenega Fujsa. Tri napake so se po Rezarjevem bloku sprevrgle v pravi preobrat. Na 17. točki je bil rezultat izenačen, ozračje pa dodobra razgreto. Tot je z napadom iz zadnje linije zaustavil napredovanje Kranjčanov in vrnil moment svoji ekipi. Napad Pavloviča, prava redkost, je presenetila domače in prinesla Prekmurcem vodstvo 21:18. Nato pa smo bili priča razpletu, ki je dvignil dvorano na noge. Domači so zaigrali kot prerojeni v vseh elementih igre in najprej izenačili na 22. točki, nato pa nadaljevali vse do konca, do rezultata 25:22 in 3:0.