Astec Triglav zmagal tudi v Novi Gorici

krka_v_kranju_20121209_2066096537Kranj, 2. marca. Astec Triglav je v Novi Gorici pred skoraj praznimi tribunami zmagal še šestič zapored in dokazal, da je z naskokom najboljša ekipa v zeleni skupini. Tokrat je s 3:0 (21, 12, 15) padel še domači GO Volley. Kranjčani so odigrali celo tekmo v najboljši postavi, saj je bila to hkrati zadnja uradna preizkušnja pred četrtfinalom končnice. Triglavani so tekmo odigrali v visokem ritmu in nasprotniku, razen v drugi polovici prvega niza, ko jim je malo popustila zbranost, niso pustili do sape. Z dobrimi začetnimi udarci so Primorce prisilili v počasnejšo igro in z dobrim blokom in protinapadi osvajali točke. Zdaj bo to dobro igro potrebno prenesti še na višji nivo, saj jih v 1/4 finalu čaka Salonit Anhovo, ki je po porazu Calcita doma proti Mariboru tudi teoretično že osvojil drugo mesto v modri skupini. 

Dvorana Balon, gledalcev 90, sodnika: Brčinović (Žirovnica) in Jovanović (Komenda).

Go Volley: Vrtovec 2, McGovern, Čuturić, Filiputti 5, Konjedic 1, Savičić 8, Bregar 1, Orel 6, M. Tomić 5, Gašparin(L), Dos Santos 2, D. Tomić.

Astec Triglav: Klemenčič, Lužovec, S. Hafner, Jovanov, Bilandžić 12, Močnik 9, Rop 8, Bežek(L), Štembergar Zupan 14, T. Hafner, Perhaj 2, Rezar 9.

STATISTIČNI PODATKI

Tekma ni odločala o ničemer, zato je domači trener Jasmin Čuturić v veliki meri ponudil priložnost za igro mladim igralcem, ki pa se z najboljšo ekipo modre skupine niso mogli resneje kosati. Kranjčani so bili boljši v vseh elementih, s servisi, s katerimi so tudi dosegli kar devet neposrednih točk, so razbijali domači sprejem, z novogoriškimi začetnimi udarci pa niso imeli večjih težav, tako da so lahko mirno organizirali napade in jih tudi uspešno zaključevali.

Domači niso imeli prav nikakršnih možnosti. Gostje so že na začetku prvega niza, v katerem so takoj podelili nekaj blokov, ušli na devet točk razlike 13:4. Nato se jim je sicer začela pojavljati stara bolezen, preveliko število lastnih napak, ki pa vendarle ni bila usodna. Novogoričani so se uspeli približati na tri točke zaostanka, več pa ne.

V drugem in tretjem nizu pa so gledalci videli nekaj domačega odpora le na začetku, v nadaljevanju pa so Kranjčani povsem zagospodarili na igrišču ter tako z lahkoto zmagali. Obe ekipi bosta igrali v končnici, Astec bo poskušal pomešati štrene Salonitu, medtem ko Go Volley proti ACH Volleyju nima nikakršnih možnosti.