Biti ali ne biti … za napredovanje je treba dobiti 4 sete

Četrtfinalna bitka med Hišo na kolesih Triglav in Calcit Volleyem se nadaljuje danes ob 20. uri v Kamniku. Prvi polčas so navidezno z lahkoto dobili Kamničani, ampak kot pravimo “konec je, ko je konec!” in vse se bo odločalo danes zvečer v Kamniku.

Triglavani so trdno odločeni, da pokažejo svojo najboljšo igro prav na drugi četrtfinalni tekmi in si skušajo izboriti napredovanje. Seveda naloga ne bo lahka, saj pri tem “dovoljeno” izgubiti le en niz. Dva dobljena niza za nasprotnika že pomenita napredovanje. Če Kranjčanom uspe zmaga s 3:0 ali 3:1, se potem vse skupaj začini še s tombolo – zlatim nizom do 15. točke.

V soboto so v domači dvorani Triglavani pokazali všečno igro. Navdušili so s pristopom in borbo za vsako točko. V statističnih rubrikah so bili sicer nekaj slabši od Calcita, predvsem v napadu, kar je tudi posledica nekoliko slabšega sprejema servisa, saj je bil odstotek odličnega sprejema premajhen. Povsem enakovredni so bili v bloku, solidno so servirali, Kamničani so bili predvsem bolj stabilni v igri, predvsem v trenutkih, ko so se nizi odločali, so naredili manj zaporednih napak. Čeprav je potrebno povedati, da so v povprečju oboji zelo malo grešili in da je bila, kar se tega elementa tiče, igra na visokem nivoju.

Janko Bregant in soigralci so sigurno sposobni odigrati še za nekaj odtenkov bolje, a za to bodo potrebovali tudi podporo s tribun, zato podprimo našo ekipo tudi v Kamniku, kjer so se Triglavani vedno dobro počutili na igrišču in dosegli tudi nekaj zmag v najpomembnejših tekmah. Morda je čas spet za kakšno tako tudi v končnici.