Calcit brez težav do treh točk

go volley 9 20141001 1289550921Kamnik, 21. januarja. V prvem krogu modre skupine 1.DOL so Kranjčani gostovali v Kamniku. Domačini so bili boljši v vseh elementih odbojkarske igre in zmagali s 3:0 (13, 21, 30). Triglavani so nastopili precej zdesetkani, saj nista igrala Aleš in Matej Kök, ki sta oba poškodovana, že ob novoletni prekinitvi pa se je poslovil od aktivnega igranja odbojke tudi izkušeni bloker Simon Bilandžić.

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Tovornik (Maribor) in Gril (Pekre).

Calcit Volleyball: Hribar, Novljan 4, T. Štern 16, Drobnič 3, Vidmar, Štembergar Zupan 10, Brus 5, Kvas, Stavbar 11, Kotnik 1, Ž. Štern 2, Brulec 2.

Astec Triglav: Hrast 1, Lužovec 9, A. Kök, Hafner, Maček 1, Bilandžić, Bregant 20, Vene, Lakner 3, Bežek, Kos 2, Mali 3, M. Kök , Rezar 6.

Na zadnji medsebojni tekmi v prvem delu prvenstva so odbojkarji Asteca Triglava pošteno namučili Kamničane, ki so do zmage prišli šele v petem nizu. Prav ta osvojena točka je dala Kranjčanom dodaten elan v boju za uvrstitev v modro skupino, kjer so bili na koncu uspešni. Trener Asteca Sašo Rop je ostal brez poškodovanega Aleša Köka, zato so Kranjčani v svoje vrste zvabili nekdanjega calcitovca Martina Hrasta, ki je prvo tekmo v novem dresu igral prav proti svoji nekdanji ekipi. Gosti so imeli v prvem nizu težave s sprejemom, Kamničani pa so ob prvem tehničnem odmoru vodili za pet točk. Po vrnitvi so gostje nadaljevali z nezbrano igro in pri zaostanku sedmih točk (4:11) je Rop vzel še svoj prvi polminutni odmor. Po njem so Kranjčani le prikazali boljšo igro ter se domači ekipi približali na tri točke zaostanka. Toda s točko Jana Brulca so Kamničani zaustavili nalet gostov. S tremi zaporednimi točkami Tončka Šterna za vodstvo z 19:10 so bili odbojkarji Calcita le še korak do vodstva z 1:0 v nizih.
Gostje so drugi niz začeli bolj zbrano, bili do sedme točke večinoma v prednosti, a nikoli več kot za točko, toda ob prvem tehničnem odmoru so za točko vodili domačini. Z novim asom Andreja Štembergarja Zupana so Kamničani prvič v drugem nizu prišli do prednosti treh točk (12:9). Po lastnih napakah so se domači vrnili v igro. Z blokom Kosa so Kranjčani na sedemnajsti točki izid spet izenačili, a so jim na servis Brulca Kamničani pobegnili za nedosegljiv šest točk (23:17).
Podobno kot v drugem nizu so na začetku niza pobudo imeli gostje. Prednost dveh točk so ohranili ob prvem tehničnem odmoru, ki so jo povečali na tri (9:6), vodili tudi še z 10:7, toda z dvema blokoma sta bili ekipi na deseti točki že izenačeni. Boris Brus je z novim blokom svojo ekipo prvič v tretjem nizu popeljal do vodstva (13:12), toda po polminutnem odmoru so Kranjčani domačinom pobegnili za dve točki (15:13). Takšna je bila njihova prednost tudi ob drugem tehničnem odmoru. Na servis Žige Šterna ter bombi njegovega mlajšega brata Tončka so Kamničani izid na dvajseti točki izenačili, tako da se je obetala nadvse zanimiva končnica.
V njej je najprej polminutni odmor zahteval Rop, ob vodstvu gostov z 22:20 pa še Marko Brumen. Ta je pri izidu 22:23 v igro poslal Brulca, ki je izid izenačil na 23. točki. Do prve zaključne točke so prišli gostje, nato pa še domači. Do konca niza so imeli Kranjčani še tri zaključne žoge, medtem ko so Kamničani po napaki Janka Breganta izkoristili peto za končno zmago s 3:0 in prve tri točke v modri skupini.