Cilj je nadaljevati niz tudi v januarju

Po zaslugi petih zaporednih zmag pred novoletnim premorom se Triglav trenutno nahaja na tretjem mestu ligaške lestvice s šestimi točkami prednosti pred četrtouvrščeno Krko. Trener Kranjčanov Sašo Rop je z rezultatom zadovoljen, ne pa tudi presenečen: “Po mojem mnenju je to dokaj realno stanje. Tudi cilji ostajajo isti kot pred začetkom sezone, končna uvrstitev med prve 4 v pokalu in prvenstvu.”

Po uspešnem decembru je novoletna pavza prišla za Triglavane morda v nekoliko neugodnem trenutku. “Prazniki so malce “uničili” ritem treningov, a hkrati upam, da bodo prinesli prepotrebno energijo za drugi del sezone,” pravi kranjski strateg. “Pavza je res dolga, za nas morda malo manj, ker imamo 16.1. prestavljeno tekmo z ACH Volleyjem. V programu je bila najprej regeneracija, nato pa nabiranje moči za drugi del sezone z določenimi taktičnimi novostmi. Nalet bo vsekakor težko obdržati, že iz razloga, ker nas takoj čaka tekma z aktualnimi državnimi prvaki, a naš cilj je vsekakor, da ta niz nadaljujemo tudi v januarju.”

Tempo bo za Kranjčane v drugi polovici januarja naporen, saj si bodo v dveh tednih sledile štiri tekme, med njimi prva četrtfinalna tekma Pokala Slovenije proti Hočam v domači dvorani na Planini. Trenerska ekipa in igralci bodo zato morali dodatno poskrbeti, da naval pričakajo pripravljeni. “Mislim, da bodo fantje lačni tekem. Tudi prostih dni v božično-novoletnih praznikih je bilo kar nekaj, baterije se bodo napolnile in komaj čakamo nadaljevanje sezone. Odigrali bomo tudi najmanj dve trening tekmi do začetka drugega dela,” napoveduje Sašo Rop.

V prvem delu sezone je imela kranjska ekipa kar nekaj težav s poškodbami, a na ta račun izkupiček ni dosti trpel. “V prvem delu niti v eni tekmi nismo bili v popolni zasedbi. Imamo 12 igralcev, ki pridno trenirajo in to je tudi razlog, da se odsotnost kakega igralca na posamezni tekmi niti ne pozna drastično. Absolutno pa si želimo, da bi bili v drugem delu sezone v popolni postavi.”

Izmed vseh igralcev je bil Jan Planinc po poškodbi prsta odsoten najdlje, saj je izpustil kar 8 tekem državnega prvenstva. Pravi pa, da je zdaj že v boljšem stanju: “Poškodba bi morala biti zaceljena, po kakem treningu z dosti skoki še čutim rahlo bolečino, ampak nič pretiranega. Tako da glede tega ni problem, upam samo, da sem obdržal dobro pripravljenost in da se čimprej spet “najdemo” z ekipo,” se nadaljevanja sezone že veseli 26-letni sprejemalec. Obdobje brez tekem bo morda ravno njemu prišlo najbolj prav za dokončno okrevanje in ponoven dvig forme. “V zimskem premoru je čas, da več pozornosti posvetimo samim treningom, obnovimo fizično pripravo, se regeneriramo in da se glava “odklopi”,” pravi Jan. “Imeli smo res lep niz rezultatov, ampak tudi ta premor nam bo koristil, ker nas takoj že čaka naporen tekmovalni ritem. Glede na to, da smo mlada ekipa in da imamo možnost enakovrednih menjav, pa vseeno ne bi smelo biti prenaporno.”

Triglav Kranj torej po prazničnem predahu nadaljuje sezono 16. januarja v ljubljanskih Stožicah proti ACH Volleyju, do tedaj pa bosta na sporedu še predvidoma dve trening tekmi, od tega prva v soboto dopoldne proti Črnučam ACH.