Dramatična tekma Primorcem

Thumbnail PreviewKranj 21. aprila. Odbojkarji Astec Triglava so morali po 5 nizih in dve in pol urnem ogorčenem boju priznati premoč Ekipi Marchiol Vodi, ki je z izidom 3:2 (-23, 25, -23, 27, 9) povedla v seriji za 3. mesto z 1:0. Zmago bi si zaslužili tudi Kranjčani, ki so imeli že zaključno žogo za 3:1 v četrtem nizu, a so jo tokrat srečnejši Primorci odnesli v peti niz, kjer so bli boljši nasprotnik in so se na koncu povsem zasluženo veselili zmage.

FOTOGALERIJA

Športna dvorana Planina. 300 gledalcev. Sodnika: Seifried(Maribor) in Gril(Limbuš).

Astec Triglav: Ivartnik (L), Čulibrk 11, Ambrožič, Klemenčič, Bilandžić 11, Planinc 19, Antonić 6, Rop 20, Bežek , Potočnik , Štembergar Zupan 15, Berčič , Hafner(L), Rezar. Trener: Matej Maček.

Ekipa Marchiol Vodi: B. Krivec 3, Gjorgjevski 14, Grut 18, Koncilija 2, Basaneže 15, Orel, Bregant, Čabarkapa 14, Vidič (L), L. Krivec 1, Pepić 21, Sirk(L). Trener: Mijo Vuković 

STATISTIČNI PODATKI

Začetek malega finala je pripadel Kranjčanom, ki so povedli s 4:1. Marchiol je z dvema blokoma Planincu znižal na 4:3. Ko je isti igralec prišel na servis, pa so domači spet ušli na 3 točke prednosti, saj je prisilil goste v zaporedni napaki. Na prvem tehničnem odmoru so po lepi akciji Ropa imeli Triglavani še vedno 3 točke prednosti. Po odmoru so se gostje spet približali na točko na začetni udarec Koncilija, vendar je domača šestorka hitro vrnila izid spet na 11:8. Po asu Pepića so gostje spet znižali izid na 14:13. Ob drugem tehničnem time-outu je bil izid 16:14 za domače, ki niso izkoristili nekaj protinapadov, gostje pa so tudi napravili nekaj napak v napadu. Takoj po odmoru so domači zaustavili Gruta v napadu in Mijo Vuković je vzel pol minute odmora za svoje varovance. To ni kaj prida pomagalo, saj je Štembergar Zupan še enkrat odlično serviral in povišal prednost na 18:14. Domači so nato naredili dve napaki zapored in tokrat je time-out vzel domači trener Matej Maček. Po odmoru so Kranjčani spet zaigrali bolje in izdi povišali na 21:16. Vuković je vzel še drugi odmor. Po odmoru so Kranjčani vodstvo še povišali na 23:17, saj Marchiol ni našel rešitve za odlične začetne udarce Kranjčanov. Po asu Gruta je vzel drugi odmor Matej Maček. Domači so nato z nekaj napakami omogočili gostom, da so se priblićali na 24:23. Domači so prek Čulibrka niz zaključili s 25:23.

Drugi niz se je začel bolj izenačeno, tudi po zaslugi precej zgrešenih začetnih udarcev na obeh straneh. Triglavani so nato izboljšali svoj servis in na prvem tehničnem odmoru prišli do prednosti 8:6.Po odmoru pa je Štembergar Zupan ustavil Čabarkapo in povedel domače na 3 točke prednosti – 10:7. Pri izidu 12:8 za Astec Triglav je Mijo Vuković vzel prvi odmor v drugem nizu. Odmor ni prinesel preobrata, saj so Kranjčani vodstvo povišali na 14:9. Enaka razlika je bila tudi ob drugem tehničnem odmoru. Po odmoru so gostje izid znižali na 2 točke prednosti, ko je prišel na servis Boštjan Krivec, zato je domači trener vzel svoj prvi odmor v drugem nizu. Takoj po odmoru so gostje prišli na točko zaostanka, ko so z blokom ustavili Bilandžića, ki pa je takoj v naslednjem napadu ustavil ofenzivo gostov.  Gostje so pri 18. točki izid po dolgem času poravnali. Kranjčani so prek Saša Ropa spet povedli za 2 točki – 21:19 in Vuković je vzel še drugi odmor v tem nizu. Gostje so z asom Čabarkape izid po odmoru takoj izenačili. Dramatičen zaključek niza so dobili gostje ki so dvakrat prišli do zaključne žoge in drugo tudi izkoristili ter dobili drugi niz 25:27.

Začetek tretjega niza je minil v izjemni igri obeh ekip v obrambi, Triglavani še za kanček boljši od Marchiola in Vuković je pri 5:4 za domače vzel svoj prvi odmor. Po odmoru so Kranjčani najprej ustavili Pepića, nato pa je isti igralec še udaril žogo izven igrišča in domači so vodili za 3 točke in enako prednost prinesli tudi v prvi tehnični odmor. Po odmoru so Triglavani preko Ropa prišli do prednosti 5 točk. Vuković je reagiral zgolj z menjavo – iz igre je potegnil Pepića. Domači so se pri izidu 13:7 nekoliko ustavili in dopustili gostom, da so znižali na 13:11. Dobro je serviral Boštjan Krivec, a po odmoru domačega trenerja so Triglavani nalet gostov ustavili. Gostje so prek Basanežeja prišli le na točko zaostanka. Na drugem tehničnem odmoru je bil izid 16:14 za Astec Triglav. Po napaki Gruta so domači spet vodili za 3 točke. Marchiol je izid po napaki domačega napada izid znižal na 2 točki zaostanka, pri 22 pa so rezultat izenačili. Spet se je obetal izenačen zaključek. Pri 23:22 je Vuković vzel pol minute odmora. Po odmoru je točko dosegel Rop in priboril domačim zaključno žogo, ki je niso izkoristili, že takoj v naslednjem napadu pa je domači kapetan izkušeno zaključil niz in popeljal domače v vodstvo z 2:1.

Četrti niz so bolje začeli gostje, hitro so povedli z 1:3. Kranjčani so se hitro zbrali, a zaradi napak na začetnem udarcu so bili gostje še naprej v vodstvu. Ob prvem tehničnem odmoru so vodili za 4 točke, saj so domači precej padli. Po odmoru se slika na igrišču ni veliko spremenila, saj so gostje bolje sprejemali začetne udarce Kranjčanov in posledično z lepimi napadi držali razliko 3-4 točk. Tudi ob drugem tehničnem odmoru so gostje vodili za 4 točke. Po izidu 13:17 je sledila ofenziva domačih in pri 16:17 je Vuković vzel odmor. Po odmoru so domači izid prvič v tem nizu izenačili – 17:17. Pri 19:18 so Kranjčani prvič povedli. Spet se je obetal dramatičen zaključek niza. Gostje so po bloku Planincu spet prišli do prednosti 22:23, domači trener Matej Maček je vzel time-out. Gostje so prišli do prve zaključne žoge pri 23:24. Zaključno žogo so imeli tudi domači, vendar je niso izkoristili. Gostje so niz zaključili z napadom in blokom Gjorgjevskega.

Gostje so v zadnjem nizu povedli z 1:3. Triglavani se niso predajali in so držali priključek. Primorski odbojkarji so ujeli nekaj lepih napadov Kranjčanov in pri 2:5 je bil Matej Maček prisiljen v prvi odmor. Sledil je še blok Čulibrku in gostje so vodili za 4 točke, kar je za niz, ki se igra zgolj do 15. točke kar visoka prednost. Kranjčani so sicer zmanjšali prednost na 2 točki (4:6), a so gostje takoj spet pobegnili na +4. Kapetan Rop je vzbudil še kanček upanja za domače, saj je z asom znižal na 9:11. Vuković je takoj vzel pol minute odmora. Po odmoru so gostje napravili še dva bloka in tekma je bila odločena. Gostje so povedli v zmagah in si priigrali veliko prednost, ko se serija seli v Novo Gorico.