Druga tekma malega finala

image0043Kranj, 10. aprila. V Kranju že nestrpno pričakujemo drugo tekmo za tretje mesto, v kateri se bosta v soboto, 13.4.2013, ob 18. uri, v Športni dvorani Planina pomerila domači Astec Triglav in gostje iz Murske Sobote – Panvita Pomgrad. Prvo tekmo so dobili gostje in jim tako do skupnega uspeha manjka še ena zmaga, ki jo lahko dosežejo že to soboto v Kranju. Popolnoma jasno je, da se Kranjčani s takšnimi napovedmi ne strinjajo, saj si bodo skušali z zmago podaljšati serijo za tretje mesto še do 20. aprila, ko je predvidena tretja tekma v Murski Soboti. Za takšna razmišljanja imajo vsekakor dobro osnovo, saj bodo na domači tekmi nastopili v popolni postavi. Igralci Astec Triglava se zavzeto pripravljajo in si želijo oddolžiti nasprotniku za poraz pred nekaj dnevi v Murski Soboti, kranjski publiki so pa tudi še dolžni prikazati nekaj več in z zmago zaključiti odbojkarsko sezono v domači dvorani. Sobotno odbojkarsko predstavo v Kranju bosta sodila Dejan Perčič in Dejan Jovanovič. Zaradi velikega zanimanja za tekmo bo blagajna odprta že od 17:30 ure dalje.

Hiter pogled na statistiko pokaže, da so bili Kranjčani v prvi tekmi boljši tekmec v elementu napada, enakovredni v protinapadu, precej slabo pa so se odrezali na sprejemu servisa, kjer so jim Prekmurci zabili kar 13 asov oz. neposrednih točk. V Murski Soboti so domačini tudi bolje blokirali, nekoliko sta v tem elementu izstopala Flisar in Tot – vsak od njiju je prispeval po 3 bloke, a tudi ostali niso veliko zaostajali, saj so preostali trije skupaj zbrali 6 blokov.

image0035

Glede na slabši sprejem Triglavanov je to povsem jasna posledica, saj so Kranjčani tudi veliko tistih servisov, ki so jih uspeli nekako ukrotiti, “dostavljali” daleč od idealnega delokroga podajalca in domačim ni bilo težko sestaviti uspešnega bloka. V elementu protinapada so bili Kranjčani povsem enakovredni Panviti Pomgrad, saj so izkoristili 47% protinapadov. To hkrati še bolj poudari dejstvo, kje se je izgubila prva tekma. Gostje bodo zelo verjetno še enkrat stavili na taktiko pritiska na začetnem udarcu, kjer so očitno zelo dobro razpoloženi, saj so podobne preglavice povzročali tudi ekipi ACH Volleya v polfinalu končnice. In prav tu bo ena od točk preloma, ki lahko prinese zmago eni ali drugi ekipi. Zelo pomemben faktor pa bodo tudi navijači, ki se jih bo, kot je v Kranju že tradicija na tako pomembnih tekmah, prav gotovo zbralo lepo število. 

image0042
Foto: Jure Banfi (www.sk-pomurje.si)