Panvita Pomgrad dobila prvo tekmo v malem finalu

zmaga_20130317_1032868151Kranj, 6. aprila. V prvi tekmi za 3. mesto je v Murski Soboti domača Panvita Pomgrad premagala Astec Triglav s 3:1 (22, -25, 19, 21). Domači so tekmo dobili z zelo dobrim servisom, saj so dosegli kar 13 direktnih točk v tem elementu. Astec Triglav je v Murski Soboti nastopil s še ne povsem zdravim Andrejem Štembergarjem Zupanom, manjkal pa je tudi bloker Jure Močnik, ki si je med tednom na treningu zlomil nos in je vprašanje, če bo do konca prvenstva sploh še lahko igral. Kranjčani so v prvem nizu še nekako uspeli umiriti domače serverje, nato pa so Čolović, Mijalković, Pavlović in deloma tudi Tot in Flisar predstavljali stalno grožnjo za sprejemalsko linijo Astec Triglava. Kranjčani so v vseh nizih, razen v prvem, solidno začeli, po prvem tehničnem odmoru pa so iniciativno prevzeli domači in si priigrali solidno zalogo prednosti. Triglavani so se ponavadi “prebujali” ob koncu nizov, začeli loviti zaostanek Panvite, a je bilo razen v drugem nizu, prepozno za kaj več kot za znosen poraz. V soboto bo v Kranju na sporedu druga tekma, ko bodo Triglavani skušali podaljšati serijo še na tretjo tekmo v Murski Soboti. 

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 300, sodnika: Skudnik (Mežica) in Gril (Pekre).

Panvita Pomgrad: Ajlec 1, Vogrinčič, Pavlovič 13, Mijalkovič 19, Čolović 4, Marič, Flisar 15, Topovšek, Koncilja, Tot 17, Grabar, Vrabl.

Astec Triglav: Klemenčič, Lužovec 13, S.Hafner, Jovanov, Bilandžič 8, Mrak, Močnik, Rop 9, Štembergar Zupan 18, T.Hafner, Perhaj 3, Rezar 9, Bežek.

STATISTIČNI PODATKI

Skoraj dve uri igre so potrebovali murskosoboški odbojkarji, da so strli odpor žilavih gostov, ki so proti Panviti izkoristili vsako priložnost, ki se jim je ponudila. A na koncu po prikazanem presenečenja vseeno ni bilo.

Izkušenejši domači odbojkarji so povedli z 8:5, nakar so začeli igrati tudi Kranjčani, ki so Sobočane ujeli na 13. točki. To pa je bilo tudi vse, kar so gostje prikazali v uvodnem nizu, ki ga je v domačo korist z uspešno zaključenim napadom odločil Gorazd Flisar. V drugem nizu so bolje pričeli triglavani in povedli s 5:2, nato pa je z odličnim začetnim udarcem potek srečanja preobrnil Ivan Čolovič in po izenačenju na osmi točki so znova igrali samo še domačini. Odličen začetni udarec je naredil razliko do izida 23:17, nato pa se je ustavilo. In potem, ko Sobočani preprosto niso zmogli končati že dobljenega niza, so podarjeno izkoristili gosti. Žiga Lužovec je na mreži z blokom zaustavil Milana Mijalkoviča in izid v nizih je bil izenačen na 1:1.

Sobočani so nadaljevali v podobnem slogu, Kranjčani so v tretjem nizu spet povedli, a zgolj do prvega tehničnega odmora (8:7), nato pa je znova začel delovati domači servis. Predvsem po zaslugi nezaustavljivih začetnih udarcev Mijalkoviča so Sobočani naredili razliko, domači kapetan Andrej Tot je niz končal z uspešnim napadom z druge črte za domače vodstvo z 2:1. Sobočani so dokončno dotolkli Kranjčane, ki preprosto niso več zložili pametnega napada, in ko se je na servisu še enkrat prebudil domači korektor Mijalkovič, je bilo jasno, da je prva tekma dobljena. Odbojkarji Panvite so si prvo zaključno žogo priigrali pri 24:17, nato dovolili nasprotnikom, da so se približali na tri točke razlike, po napaki kranjskega organizatorja Gregorja Perhaja pa so se prve zmage v boju za tretje mesto veselili domači.