Začenja se boj za 3. mesto

zmaga_20130317_1300611703Kranj, 5. aprila. V soboto, 6.4.2013, se bo v Murski Soboti začelo še zadnje dejanje letošnje sezone za odbojkarje Astec Triglava. V prvi tekmi serije za 3. mesto se bodo ob 20. uri v športni dvorani OŠ I pomerili z domačini ekipo Panvite Pomgrad. Obe ekipi sta trdno odločeni, da v letošnji končnici osvojita 3. mesto. Prostora na stopničkah je samo za eno ekipo in tista, ki bo boljša v seriji tekem, kjer za končni uspeh zadoščata dve zmagi, bo osvojila bronaste medalje letošnjega državnega prvenstva za člane v dvoranski odbojki. Sodnika na prvi tekmi v Murski Soboti bosta Boris Skudnik (Mežica) in David Gril (Limbuš).

Pred prvo tekmo so v izjavah v domačem taboru sicer previdni, a trdno odločeni, da bodo skušali prikazati svojo najboljšo igro, zato Kranjčani lahko pričakujejo silovito ofenzivo Prekmurcev od prvega sodnikovega žvižga naprej. Domači igralci si želijo, da bi tudi bile tudi tribune podobno polne kot na zadnji domači tekmi proti ACH Volleyu, kar pa bo verjetno težko ponovljiv dosežek. Tako kapetan Andrej Tot kot trener Dejan Fujs sta prepričana, da bi v drugem poskusu medalja morala ostati v Murski Soboti. A za to ne bo dovolj samo zmaga na prvi tekmi, čeprav bi to že lahko pomenilo določeno prednost, saj imajo Sobočani potem tudi prednost domačega igrišča na morebitni tretji tekmi.

Seveda imajo svoje račune tudi Kranjčani, ki prihajajo v Mursko Soboto s podporo svojih navijačev. V preteklem tednu so imeli sicer nekaj težav s poškodbami, a stvari se postavljajo na svoje mesto in trener Matej Maček bo v soboto lahko računal na vse, saj so vsi pripravljeni tudi nekoliko stisniti zobe in pomagati ekipi do končnega uspeha. Tudi najboljši scorer Astec Triglava Andrej Štembergar Zupan pravi, da se zaveda kvalitete nasprotnika, hkrati pa tudi izjemne priložnosti za zgodovinski rezultat kranjske ekipe, ki bo v  poskušala pokazati najboljšo odbojko prav v zadnji etapi končnice državnega prvenstva. Da fantje znajo igrati in to zelo dobro, smo videli in upamo, da so se v prekinitvi uspeli spraviti na čim višje obrate in pozabiti na slabe trenutke v drugi tekmi polfinala.

Če spet pogledamo malce nazaj v zgodovino, potem so bili Kranjčani uspešnejši na gostovanjih od Panvite Pomgrada, saj so uspeli v Murski Soboti zmagati petkrat, Sobočani so iz Kranja odšli dvignjenih glav le štirikrat in zakaj se ne bi zgodovina ponovila prav v soboto? Podatek več za spodbudo pred začetkom sobotne tekme, ki jo boste lahko spremljali tudi preko naših običajnih servisov za spremljanje dogajanja na igrišču.

Naj že zdaj opozorimo tudi na drugo tekmo, ki bo 13. aprila v ŠD Planina v Kranju ob 18. uri.