Želve ali orli

Thumbnail PreviewKranj, 21. decembra. Zadnjo letošnjo prvenstveno tekmo bo Astec Triglav odigral v Kamniku. V sredo, 23.12.2009, bo ob 20. uri v tamkajšnji športni dvorani na sporedu tekma 15. kroga lige Radenska Classic med domačim Calcitom Kamnikom in gosti iz Kranja. Tekma med drugo in tretjeuvrščeno ekipo bo že v dobršni meri odločala tudi o zalogi točk za drugi del prvenstva, ki se bo začel konec januarja 2010.

 

Kranjčani in Kamničani so po zadnjem merjenju moči v Pokalu Slovenije imeli malce različne tempo tekmovanj, saj so Triglavani nastopali poleg državnega prvenstva še v Pokalu Challenge, Calcit Kamnik pa je nastopal le v državnem prvenstvu in hkrati skušal ohraniti dobro formo za zadnje dni v letošnjem letu, ko bodo nastopili na finalnem turnirju Pokala Slovenije v Novi Gorici. Triglavani so bili kar precej utrujeni od napornega ritma tekmovanj in so kljub temu uspeli premagati krizo v novembru, ko so izgubili kar 6 tekem zapored.
Z zadnjimi uspešnimi igrami so si kranjski odbojkarji skoraj že zagotovili nastopanje v modri skupini, sedaj pa bodo poskušali še izboljšati uvrstitev in si na ta način pridobiti čim ugodnejšo startno pozicijo za nadaljevanje prvenstva. V sredo v Kamniku bi si Astec Triglav v primeru zmage priboril drugo mesto pred novoletno prekinitvijo prvenstva.
Calcit je po uspešni seriji v pokalu in prvenstvu v zadnjem krogu izgubil proti vodilni Ekipi Marchiol Vodi, ki je imela zmago s 3:0 že skoraj v žepu, potem pa dopustila izenačenje. To kaže, da imajo Kamničani čvrsto in nepopustljivo ekipo, ki kaznuje vse slabe trenutke v igri nasprotnika. Kot je to že v navadi v zadnjih tekmah v Kamniku med tema dvema nasprotnikoma, nas čaka zelo verjetno tudi tokrat trda in izenačena tekma. Kamničani so nekoliko v prednosti, ker imajo daljšo klop od Kranjčanov, poleg tega pa v ekipi Astec Triglava tudi tokrat še ne bo stopil na igrišče kapetan Sašo Rop.
Rezultat tekme Calcit Kamnik – Astec Triglav boste lahko v živo spremljali na naših spletni strani.