GM Capital Challenge Cup – 2. krog

GM_CHALLC_300x100

Kranj, 7. novembra. Še manj kot mesec dni je do prve evropske tekme odbojkarjev Astec Triglava. Zgodovinski prvi nastop v Evropi, ki so si ga vodilni v klubu zadali kot cilj 3-letne strategije se bo zgodil 2. decembra ob 18. uri v Športni dvorani Planina.

Nasprotnik Kranjčanov bo ekipa AB Groningen/Lycurgus, ekipa iz mesta na severu Nizozemske, ki se trenutno nahaja na 4. mestu nizozemske A-lige s 7 točkami. Nizozemski klubi so odigrali že četrti krog v ligi, nasprotniki kranjske ekipe pa imajo dve zmagi (eno doma proti Landstede Volleyball s 3:2 in eno na gostovanju proti ekipi Nesselande s 3:0). 

V zadnjem krogu so izgubili na gostovanju pri ekipi SV Dinamo Appeldorn z 2:3. Pred 2 tednoma so v 2. krogu izgubili v Groningenu z ekipo Langhenkel Orion tudi s 3:2, ki je trenutno vodilna na lestvici z 11 točkami. Pri Nizozemcih si je po poškodbi ahilove tetive že povsem opomogel visoki srednji bloker Paul De Vries (203) in tako zlasti okrepil nizozemski blok, ki je na zadnjih tekmah že funkcioniral precej bolje.

Pri ekipi Groningena so se do sedaj najbolj izkazali sprejemalec Barla, ki je tretji napadalec in po statistiki najboljši sprejemalec v ligi. Korektor Fransen je trenutno najboljši napadalec, zelo uspešen je tudi drugi sprejemalec Andringa na 8. mestu.

Več podatkov si lahko ogledate na www.lycurgus.nl in na www.volleybalstatistieken.nl. Vsi ki radi gledate odbojko, pa si morate vsekakor ogledati izjemno kvalitetne prenose in posnetke tekem A-lige na www.volleybal.tv

Za zgodovinsko tekmo smo že dali v prodajo tudi vstopnice, saj je zanimanje za obisk te tekme veliko. Vstopnice si lahko zagotovite na prodajnem mestu v ŠD Planina na vseh naslednjih domačih tekmah Astec Triglava v prvenstvu in Pokalu Slovenije, naprodaj pa bodo tudi na dan tekme 2 uri pred začetkom na blagajni ŠD Planina.