Kadeti Astec Triglava do 2.mesta v “A” ligi

bled_20130224_1594466102Mokronog, 24. marec. Na zadnjem kadetskem turnirju “A” lige zahod za kadete so igralci Astec Triglava vknjižili poraz in zmago, ter zasluženo osvojili 2. mesto in uvrstitev na polfinalni turnir. Polfinalna turnirja bosta na sporedu 11. maja. V polfinale se uvrstijo štiri najboljše ekipe vzhoda in zahoda, kjer se igra po sistemu prvo- in drugouvrščena ekipa zahoda proti tretje- in četrtouvrščeni ekipi vzhoda in obratno.

V prvi tekmi sta si stali nasproti prvouvrščeni ekipi “A” lige Salonit in Triglav, ki sta v medsebojni tekmi odločali o prvem mestu v skupini. Bolje so začeli Kranjčani, ki so povedli s 14:9 in imeli niti igre v svojih rokah. Po dveh neizsiljenih napakah Kranjčanov so iniciativo prevzeli Primorci in zasluženo dobili prvi niz. Z dobro igro so nadaljevali tudi v drugem nizu, na začetku so povedli in držali prednost do konca drugega niza, dosegli novo zmago in prvo mesto v “A” ligi.
V drugi tekmi so nasproti Orlom še drugič letos stali igralci Logatca, ki so prikazali slabšo igro kot pred tednom dni v domači dvorani in so še enkrat izgubili z rezultatom 2:0. Kljub porazu, pa so si igralci Logatca priborili 4.mesto, ki še vodi na polfinalni turnir.

Salonit Anhovo : Astec Triglav 2:0 (25:21, 25:21)
Astec Triglav  : Logatec 2:0 (25:17, 25:18)

Astec Triglav : KÖk Aleš, KÖk Matej, Mali, Košenina, Josipovič, Oman, Maček, Blaznik, Treven, Berčič, Kalan. Trene:Centa.