Kamničani povedli v polfinalni seriji z 1:0

zmaga_20130317_1032868151Kranj, 24. marca. V prvi polfinalni tekmi končnice 1.DOL Radenska Classic so v Kamniku odbojkarji Calcita Volleyballa premagali Astec Triglav s 3:1 (23, 20, -21, 23). Kot so Kamničani že napovedovali pred tekmo, so izkoristili prednost domačega igrišča, in povedli v seriji za uvrstitev v finale. Triglavani kljub porazu niso vrgli puške v koruzo, kar je po videnem na igrišču tudi popolnoma pravilno. Kamničani so prvo preizkušnjo zasluženo dobili, saj so bili kar precej boljši v bloku od Astec Triglava – v prvih dveh nizih so napravil 10 blokov, Kranjčani le 3. Do konca so Triglavani sicer vzpostavili ravnotežje v tem elementu (18:11), kar pa jim v končnici četrtega niza ni pomagalo, saj so bili domačini nekoliko bolj zbrani in tekmo odločili v svojo korist. Druga tekma bo na sporedu v Kranju in to že v sredo, 27. marca, v Športni dvorani Planina ob 19. uri.

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 400, sodnika: Skudnik (Mežica) in Miklošič (Maribor).

Calcit Volleyball: Lakner, Hribar, Novljan, Brulec 4, D. Pokeršnik 12, Planinc 15, J. Pokeršnik 15, Brus 8, Hrast, Stavbar 8, Kotnik 3, Štern.

Astec Triglav: Klemenčič, Lužovec 1, S. Hafner, Jovanov 1, Bilandžič 14, Močnik 8, Rop 8, Bežek, Štemberger Zupan 13, T. Hafner, Perhaj 5, Rezar 5.

STATISTIČNI PODATKI

Odbojkarji Astec Triglava, ki so v četrtfinalu presenetili Salonit, so v Kamnik prišli odločeni, da pripravijo novo presenečenje. Prav poraz Kanalcev pa je bil dovolj velik opomin za Calcit, da je v prvo polfinalno tekmo pred svojimi navijači krenil z vso resnostjo.

Do desete točke sta bili ekipi izenačeni, do prve večje prednosti pa so po asu Jana Brulca in točki Danijela Pokeršnika prišli domači odbojkarji, ki so povedli s 13:10. Matej Maček je nalet domačih zaustavil s polminutnim odmorom, toda na drugi tehnični odmor Kamničani vseeno odšli s tremi točkami prednosti. Ekipi sta bila na 22. točki spet skupaj, a nato so domači zaigrali bolje, vodstvo z 1:0 pa je po uspešnem bloku priigral Danijel Pokeršnik.

Drugi niz so bolje začeli kamniški odbojkarji, ki so tri gostujoče napade zaustavili z blokom, tako da je Matej Maček pri zaostanku treh točk (1:4) vzel svoj prvi polminutni odmor. Tudi po njem so Kamničani nadaljevali z dobro igro, saj so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo kar petih točk. Calcitovci so nadaljevali z dobro igro v napadu in povedli za šest točk (11:5). Po napakah domače ekipe je bilo hitro 10:12, gosti pa so izenačili na 15 točki. Po drugem polminutnem odmoru gostujočega trenerja so se triglavani približali na 17:18, bližje pa niso zmogli in Calcit je vodil z 2:0.

Gosti so v tretjem nizu povedli s 4:2, po polminutnem odmoru domačega trenerja Marka Brumna pa s 6:3. V igro je v domači ekipi vstopil Martin Hrast, ki je s servisi izenačil na 6:6. Kranjčani so nanizali štiri zaporedne točke in na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk. Ekipi sta bili znova izenačeni na 17 točki, gosti so nato po neuspešnih napadih bratov Pokeršnik povedli, z blokom uspešno zaustavili Jana Planinca in prišli do zmage v tretjem nizu.

Začetek četrtega niza za domače ni bil obetaven. Po zaslugi razigranega Simona Bilandžiča in napakah Kamničanov je Astec povedel in odšel na tehnični odmor z vodstvom štirih točk. Domači odbojkarji so zaostanek spremenili v vodstvo, prednost pa hitro večali. Kranjčani so se znova približali na točko zaostanka, na 19 točki izenačili, v končnici niza še na 23 točki, po napaki Bilandžiča, ki je žogo poslal izven igrišča, pa prišli do zmage.

Po tekmi sta trenerja povedala:

Marko Brumen (Calcit Volleyball): »Najbolj sem se bal njihovega pritiska s servisom. Na začetku tekme so servirali slabo, z veliko napakami in zato smo lahko držali izid pod kontrolo. Pozneje so se razigrali, medtem ko smo mi na servisu popolnoma padli, brez njega je pa težko igrati. No, na koncu smo se le vrnili v igro in v tej situaciji moram pohvaliti Jana Pokeršnika, ker je svoje kot korektor naredil, tako da smo lahko držali
širino mreže. Pohvaliti moram tudi Triglav, ki so v visokem ritmu igrali tekmo, na koncu pa je tudi nervoza naredila svoje.«

Matej Maček (Astec Triglav): »Ko je adrenalin na visoki ravni, ko odločajo malenkosti, in ko po zaostanku prideš do vodstva, je težko krotiti čustva in biti popolnoma miren. Tako se pojavljajo tudi napake in po eni takšnih smo izgubili četrti niz in s tem tudi tekmo. Vendar se mi nikakor ne predajamo, v sredo bo nova tekma in nova priložnost za nas. Vsekakor smo čvrsto odločeni, da se še enkrat vrnemo v Kamnik.«