Kadeti Astec Triglava zopet s polovičnim uspehom

Grb_za_clankeJESENICE,15.november. V OŠ T.Čufar je potekal 4.kadetski kvalifikacijski turnir, ki je bil za kranjsko ekipo odločilen v boju za uvrstitev v »A« skupino kadetskega tekmovanja. V primeru zmage na obeh tekmah bi ekipa Astec Triglav še vedno ostala v boju za uvrstitev na 2.mesto v skupini. Vendar so morali po zmagi nad ekipo Ach Volley še drugič v letošnji sezoni priznati premoč igralcem Žirovnice.

Astec Triglav: Žiga Lužovec, Čebašek Tilen, Gal Hafner, Aljaž Mrak, Miloš Jovanov, Anže Perčič, Matic Klemenčič, Miha Marolt, Svit Hafner; Trener: Aleš Centa

Astec Triglav : Ach Volley 2:1 (25:23, 22:25, 15:12)

OK Žirovnica : Astec Triglav 2:0 (25:18, 25:20)

V 1.tekmi sta se drugič v letošnji sezoni pomerili ekipi Astec Triglava in Ach Volley-ja in še drugič so se zmage veselili mladi kranjčani. V 1.setu je bila ekipa Kranja vseskozi v vodstvu in do rezultata 22:15 je kazalo na gladko zmago Astec Triglava, ki si je v končnici seta privoščila nekaj nepotrebnih napak in set komaj rešila v svojo korist. V 2.setu je bila boljša ekipa iz Bleda. 3.set pa so kranjčani ponovno povedli z 8:3 in na koncu zmagali, ter tako še vedno ostali v igri za 2.mesto v kvalifikacijski skupini.

2.tekma pa je bila za ekipo Kranja odločilna in glede na pomembnost so jo tudi dobro začeli in odšli na prvi tehnični odmor z minimalno prednostjo 8:7. Po odmoru je ekipi Žirovnice uspelo nekaj neobranljivih servisov s katerimi so povedli in obdržali prednost do konca seta. V 2.setu so kranjčani začeli še bolje in povedli s 8:3 in kasneje 13:10, vendar kot letos že nekajkrat na koncu popustili in zabeležili še četrti poraz v letošnji sezoni in s tem končali kvalifikacije na 3.mestu. Kljub vsemu je ekipa prikazala dobro, borbeno, disciplinirano igro v kateri sta izstopala kapetan Žiga Lužovec in podajalec Svit Hafner.