Prva tekma četrtfinala Pokala Slovenije

Thumbnail PreviewKranj, 15. novembra. Odbojkarji Astec Triglava ne poznajo počitka, s tekmami bodo nadaljevali že v torek 17. novembra, tokrat proti Calcitu Kamniku v prvi tekmi četrtfinala Pokala Slovenije, ki se bo začela ob 20. uri v Športni dvorani Planina. Za Kranjčane bo to ena od pomembnejših tekem tega dela sezone, saj je to že eden od odločilnih korakov na poti do uvrstitve na finalni turnir Pokala Slovenije.

V edini uradni tekmi te sezone so Kranjčani premagali Kamničane po trdem boju s 3:1. Sodeč po rezultatih Calcita v tekmah, ki so sledile, je ekipa trenerja Bogdana Kotnika v dobri formi, saj so edino točko oddali Galexu v Murski Soboti, tako da se tudi tokrat obeta izenačena in do konca negotova tekma.

Kranjčani so imeli po porazu v prvem krogu lepo serijo zmag, ki se je prekinila v Novi Gorici, vendar prevelikega razočaranja po porazu proti Ekipi Marchiol Vodi ni bilo. Igra Kranjčanov proti favoriziranim Primorcem ni bila slaba, kar kaže da je ekipa še vedno v dobri pripravljenosti. V domači dvorani bodo morali zlasti bolje izvajati začetne udarce in posledično tudi sestaviti več uspešnih blokov.

V lanskem pokalnem dvoboju proti istemu nasprotniku so imeli Triglavani malce več sreče, saj so se uvrstili v nadaljnje tekmovanje zaradi večjega števila osvojenih točk na gostovanju, vsi ostali kriteriji so bili poravnani. Naboj lokalnega derbija je za obe ekipi še dodaten motiv, ki obeta borbeno in atraktivno odbojko. Za umiritev strasti bo v prekinitvah, kot je to že v navadi, skrbela plesna skupina Tinča.

Vabimo vas, da si tekmo v čim večjem številu ogledate ljubitelji odbojke in navijači Astec Triglava. Kranjski odbojkarji bodo v naslednjih treh srečanjih gostovali, tako da je to je hkrati tudi zadnja tekma v Športni dvorani Planina pred odbojkarskim dogodkom leta – to je dvoboj 2.kroga evropskega pokala Challenge Cup (sreda, 2. decembra ob 18. uri) z nizozemskim AB Groningen Lycurgusom.