Kadeti Triglava na mednarodnem turnirju v Innsbrucku

Grb_za_clanke_-_NOVI.jpgV Innsbrucku Orli z dvema kadetskima ekipama zastopajo barve Astec Triglava.


Astec Triglav 1
: Kok A., Kok Matej, Golob, Mali, Kos, Vene, Bernoncelj N., Josipovič, Berce, Križnar, Čebašek, Koprivec. Trener: Centa.

 

Astec Triglav 2: Majcen, Vozlič, Treven, Zavadlav, Repič, Razinger Jagodic, Pisk, Jenko, Bertoncelj A., Urana, Kok Mario. Trener: Vratarič. Pomočnik trenerja: Kern.

 

04.01.2012 – 1.dan

 

1.krog

 

Astec Triglav 2 : A.Tirol 2 0:2   (19:25, 13:25)

Ob 18:30 je ekipa kadetov Astec Triglav 2 odigrala svojo prvo tekmo proti ekipi A.Tirol 2. Kljub dobremu sprejemu in borbenosti v polju ni bilo učinkovitosti v napadu, tako da je ekipa A.Tirol 2 brez težav osvojila oba niza.

 

Astec Triglav 1 : TI/VCO   2:0   (25:14, 25:20)

Prva tekma prve kadetske ekipe se je odigrala ob 19:30. Nasprotnik Triglavanov je bil skozi celotni potek igre v podrejenem položaju, tako da so dobili priložnost tudi igralci s klopi, ki so ponujeno priložnost dobro izkoristili. Posebna pohvala gre Vidu Golobu, ki je z vrhunskimi potezami na mestu organizatorja igre razigral vse igralce in dodobra namučil nasprotnikov blok in obrambo.

 

05.01.2012 – 2.dan

 

2.krog

 

Astec Triglav 1 : A.Salzburg 2   2:0   (25:21, 25:21)

 

V prvi tekmi 2.kroga se je prva ekipa kranjskih kadetov pomerila z vrstniki iz Salzburga. Salzburžani niso bili dorasel nasprotnik. Kranjčani so jih nadigrali predvsem z dobrim servisom in igro blok-obramba. Slavili so z 2:0 v nizih.

 

Astec Triglav 2 : TV Bad Toelz 0:2   (13:25, 13:25)

 

Nasprotnik druge ekipe kadetov je bila veliko kakovostnejša ekipa, ki je veljala za favorita v skupini. Kranjčani so pokazali iz kakšnega testa so in se dostojno upirali v začetku prvega niza, vendar so nasprotniki stopili na plin, se razigrali in s hitro igro predvsem v conah 3 in 4 nadigrali Orle. Pritiskali so tudi z začetnim udarcem, tako da so imeli kranjčani težave pri organizaciji igre in posledično ni bilo prodornosti v napadu. Bad Toelz je zasluženo zmagal 2:0.

 

3.krog

 

Astec Triglav 1 : SAR Geneva 2    2:1   (23:25, 25:17, 15:11)

V prvem nizu je bila igra zelo izenačena in gledalci so uživali v perfektni predstavi obeh ekip. V končnici niza so igralci iz Ženeve ohranili koncentracijo do konca in imeli tudi kanček več športne sreče in zasluženo osvojili prvi niz z razliko. V drugem nizu so Ženevčani sicer povedli, vendar so jih Triglavani ujeli pri rezultatu 11:11 in stopnjevali tempo do konca niza. Prevladovala sta blok in borba v polju Triglava, tako da je drugi niz ostal »doma«. V tretjem nizu so Triglavani ohranili vroče srce in mirno glavo in disciplinirano nizali točko za točko ter se na koncu veselili sladke zmage. Jutri jih čaka polfinale z zmagovalcem tekme med ekipama TV Bad Toelz in TI/VCO. Nadejamo se finala in najžlahtnejše kovina okrog vratu.

 

Astec Triglav 2 : Wels 2 0:2   (21:25, 13:25)

V zadnjem dejanju tekmovanja v skupini so bili za drugo ekipo kranjskih kadetov premočni igralci ekipe Wels 2. Igra je bila na trenutke nervozna, saj so kranjčani skozi celoten prvi niz pritiskali in dokaj uspešno parirali igralcem Welsa. V drugem nizu je padla koncentracija in nihanje v igri so bolj izkoristili nasprotniki. Poznala se je tudi odsotnost Majcna in Razinger Jagodica, ki sta se v prejšnji tekmi lažje poškodovala in vodstvo se je odločilo, da počivata. Ekipa je osvojila četrto mesto v skupini in jutri igra v križnem razigravanju za 5.mesto.