Kadeti Astec Triglava v A ligi

Grb_za_clanke_-_NOVI.jpg

Kranj, 9. december. Kadeti Astec Triglava so si z dvema prepričljivima zmagama na zadnjem turnirju zagotovili prvo mesto v B kvalifikacijski skupini in s tem uvrstitev v A ligo kadetskega tekmovanja, kjer so lani zasedli odlično 4. mesto v državnem prvenstvu za kadete.

V nedeljo se je končal prvi del sezone za kadete, ki so se na podlagi uvrstitev v kvalifikacijskih skupin razdelili v dve kakovostni skupini. V »A« skupino so se uvrstile prvo in drugo uvrščene, v »B« skupino pa preostale ekipe. Za uvrstitev v skupino, ki se bo borila za naslov državnega prvaka Slovenije je domača ekipa Astec Triglava iz Kranja potrebovala dve zmagi, ki so ju zlahka tudi dosegli.

V obeh tekmah Orlov so poleg udarne sedmorke priložnost za igro dobili vsi igralci, ki so bili na razpolago in jo tudi zelo dobro izkoristili. Prikazali so zavidljiv nivo igre, se kljub mladosti enakovredno kosali z igralci nasprotnih ekip in zlahka pripeljali tekmi do konca in zabeležili dve potrebni zmagi.

Kadetsko tekmovanje se nadaljuje 20. 1. 2013.

 

Astec Triglav: Kök Matej, Kök Aleš, Blaznik, Šteblaj, Mali (c), Golob, Jarc, Berčič, Kalan, Košenina, Oman, Maček, Josipovič, Bertoncelj, Treven. Trener:Centa

UKO Kropa : Astec Triglav 0:2 (6:25, 17:25)

Astec Triglav : Črnuče ACH II 2:0 (25:14, 25:17)