Astec Triglav četrtič zmagal, boj za modro skupino se nadaljuje

krka_v_kranju_20121209_2066096537Kranj, 8. decembra. Astec Triglav je v desetem krogu lige Radenska Classic dosegel četrto zmago. Tokrat je s 3:0 (22,22,14) premagal novomeško Krko. Gostje so bili težak in neugoden nasprotnik in jim je potrebno za prikazano igro čestitati. Astec Triglav je izkoristil svoje priložnosti v prvih dveh nizih, v tretjem pa je pravzaprav samo dokončal začeto delo v prvih dveh. V zaključku so z nekaj lepimi akcijami navdušili tudi prisotne gledalce in se tako na najlepši možen način poslovili od domače dvorane v letu, ki odhaja. Kranjčani zadnjo tekmo pred prekinitvijo prvenstva igrajo 15. decembra v Novi Gorici proti GO Volley.

Športna dvorana Planina. 200 gledalcev. Sodnika: Adrovič (Kamnik), Milojevič (Ljubljana).

Astec Triglav:  Klemenčič 2, Lužovec, S. Hafner , Jovanov, Bilandžić 5, Močnik 8, Rop 10, Bežek(L), Štembergar Zupan 16, T. Hafner 4, Perhaj 3, Rezar 5. Trener: Matej Maček

MOK Krka: Brulec 8, Ožbalt(L), Erpič 1, Urh, Kosmina 3, Kastrevec, Čuk , Vesel 1, Kos , Pucelj 2, Longar, Strnad 4, Žlajpah 3, Turk 12. Trener: Nejc Rojc.

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Kranjčani so začeli zelo samozavestno in si hitro priigrali vodstvo 4:1, tako da je gostujoči trener Rojc že takoj na začetku tekme vzel pol minute odmora. Po odmoru je z asom vodstvo domačih povišal Andrej Štembergar Zupan. Gostje so se nato zbrali in se z dvema zaporednima točkama nekoliko približali. Ko sta ekipi odšli na prvi tehnični odmor, so Dolenjci zaostajali znosnih 8:5, saj so jim Kranjčani podarili dve točki s slabo realizacijo protinapada. Po odmoru pa so Krkaši že bolj zapretili in izid znižali le na točko zaostanka. Pri 9. točki so gostje izid izenačili, ko so lepo prebrali namero domačega podajalca Gregorja Perhaja. Ravnotežje na igrišču je nato vzdrževal Luka Brulec, ki ga domači blokerji niso uspeli zaustaviti. Za nameček je tudi Perhaj slabo razigraval domače napadalce, tako da je pri vodstvu gostov 12:14 pol minute predaha vzel Matej Maček. Razlika dveh točk v korist gostov je bila tudi ob drugem tehničnem odmoru.

krka_v_kranju_20121209_1888807862

Gostje so še naprej izkoriščali mehko igro Kranjčanov v napadu in dosegli še dve točki zapored. Nato pa je sledilo obdobje boljše igre Astec Triglava, z dvema blokoma so prišli na 17:18, po »zaslugi« Kosmine, ki je napravil napako, pa so izid poravnali na 18. Sledil je drugi time-out Nejca Rojca. V končnici so najprej Kranjčani pobegnili na 22:20, gostje so znižali na točko zaostanka, kaj več pa jim do konca ni uspelo, saj so d

Začetek drugega niza je bil izenačen, nobena od ekip si ni priigrala posebne prednosti do prvega tehničnega odmora, ki so ga dobili domači z 8:7. Gostje so z dvema blokoma Valentina Turka prišli tudi do vodstva takoj po odmoru. Kar nekaj napak Tr

iglavanov je botrovalo dejstvu, da si kljub priložnostim niso uspeli priigrati višje prednosti. Drugi tehnični time-out so podobno kot v prvem nizu dobili gostje. Po asu Turka so Krkaši prvič prišli do občutnejše prednosti treh točk – 17:20. Z odmorom je nalet gostov prekinil Matej Maček. Kranjčani so nato naredili preobrat in izid poravnali na 21. točki. Nato je na začetnem udarcu paniko na sprejemu gostov sprožil Miloš Jovanov, saj je z dvema uspešnima servisoma potisnil goste od mreže. Posledica sta bila dva bloka domačih in nato še napaka gostov in Kranjčani so dobili tudi drugi niz.

omači z zanesljivim servisom priigrali tri zaključne žoge, že drugo pa so tudi izkoristili.

krka_v_kranju_20121209_1489033816Tretji niz so domači začeli podobno kot prvega, saj so uspešno zaigrali na mreži – Rezar je dosegel dve točki zapored, Novomeščani pa so naredili še nekaj napak v napadu. 5:1 za domače je bil znak za gostujočega trenerja, da je poizkušal prekiniti serijo s pol minute odmora. Po prekinitvi so gostje zmanjšali zaostanek na 7:5, saj je dvakrat uspešno serviral Turk. Po drugem tehničnem odmoru so Kranjčani še bolj pritisnili na začetnem udarcu, Tim Hafner je z asom zagotovil vodstvo 11:5. Kljub visokemu vodstvu pa Kranjčani niso popuščali in pri 15:8 je Nejc Rojc zahteval še svoj drugi odmor v tretjem nizu. Gostom nič več ni šlo od rok. Tudi drugi tehnični odmor ni pripomogel k zbranosti gostov. Na začetnem udarcu je kraljeval Bilandžič, ki je s 3 točkami izid popravil 18:7. Ko je z igrišča odšel domači kapetan Rop, pa so gostje zaigrali bolje, dosegli 4 zaporedne točke in time-out je vzel Matej Maček. Prekinitev je domačim dobro dela, saj so ponovno začeli pridno nabirati točke. Kranjčani so do konca niza pokazali še nekaj lepih akcij, ki so imele za posledice bučno odobravanje občinstva, ki je pozdravilo četrto zmago domače ekipe.