Kadetinje in kadeti z mešanim uspehom

V nedeljo, 13. novembra so kadetinje so v Športni dvorani Planina odigrale svoj tretji kvalifikacijski turnir, kadeti pa v Kočevju drugega. Skupni izkupiček je ena zmaga v štirih tekmah, a tudi v preostalih tekmah nasprotniki niso imeli lahkega dela in bi se kaj lahko zgodilo, da bi bil izid ugodnejši za kranjska dekleta in fante.

V nedeljo 13. novembra je v Športni dvorani Planina potekal kvalifikacijski turnir kadetinj za A ligo. Gostiteljice so se v prvi tekmi pomerile z vrstnicami iz kluba Volleyball Ljubljana. Prvi set je potekal v izenačenem pridobivanju točk, v končnici seta pa je Volleyball igral bolj zbrano in set zaključil v svojo korist. V drugem je boj potekal še bolj izenačeno, vendar se tudi v tem domačinkam ni izšlo. Končni rezultat 2:0 (25:20, 25:22 )za ljubljansko ekipo.

Druga tekma je potekala med domačo ekipo Triglav Kranj in gostjami iz druge strani mesta, ekipo ŽOK Triglav Kranj. Prvi set je do petnajste točke potekal izenačeno, v zadnji tretini seta pa so gostje iskoristile izkušnje in set zaključile v svojo korist. V drugem setu so gostiteljice zaigrale še bolje, bile do 21 točke izenačene, nato pa rahlo popustile in igralke ŽOK Triglav Kranj so vknjižile tudi drugi set. Končni rezultat 2:0 (25:17,25:21) za ekipo ŽOK Triglav Kranj.

Dekleta so prikazala dobro igro, za kar si zaslužijo čestitke.

Za Triglav Kranj so zaigrale: Gaja Urbanč Đukić, Tara Gantar, Teja Kopar, Ana Babnik Jeglič, Ema Balkovec, Mia Lola Živković, Pia Potnik, Jerca Gril, Neža Hribar, Ula in Hana Umnik, Žana Kordež ter Manca Sokol.

Kadeti Triglava so v derbiju skupine izgubili z ekipo Krke 2:1 in prepričljivo premagali  vrstnike iz Kočevja z rezultatom 2:0.

V prvi tekmi sta si nasproti stali favorizirani ekipi v kvalifikacijski skupini, kjer so gostje iz Novega mesta dobro začeli, Kranjčani pa so jim z napakami pomagali do prednosti 14:6, ki so jo igralci Krke zlahka ubranili in dobili prvi niz. V drugem nizu popolnoma obratna slika, blok Triglavanov je ustavil napadalce Krke, svoje je dodal še dober servis in drugi niz so prepričljivo osvojili kranjski Orli. V odločilnem tretjem nizu se je ponovila slika iz prvega niza, ko so Novomeščani močno povedli in zadržali prednost do konca niza in zmagali, ter si s tem že zagotovili napredovanje v A skupino.

Krka : Triglav Kranj 2:1 (25-18, 14-25, 15-10)

Triglav Kranj: Golob 8. Stružnik 6, Mohar 7, Omejc 4, Vizovišek 8, Svetek 1, Fajfar 1, Šircelj Šteblaj, Kolenko, Andrejc, Osojnik.

V drugi tekmi so Triglavani zlahka opravili z gostitelji tretjega turnirja in zabeležili tretjo zmago v skupini.

Triglav Kranj : MOK KOčevje  2:0 (25-18, 25-13)

Triglav Kranj: Golob, Stružnik, Mohar 2, Omejc 3, Vizovišek 5, Svetek, Fajfar 7, Šircelj 6, Šteblaj 5, Kolenko 1, Andrejc 10, Osojnik.