Kdo bo na vrhu po 6. krogu

Thumbnail PreviewKranj, 22. oktobra. V soboto, 24.10.2009 bo ob 18. uri v Športni dvorani Planina v Kranju tekma 6. kroga 1.DOL Radenska Classic – v goste k Astec Triglavu prihaja Calcit Kamnik. Gre torej za gorenjski derbi, tekma bo pa zelo zanimiva tudi po drugi plati, saj se bosta pomerili prvo in drugouvrščena ekipa, ki sta doživeli poraza samo v 1. krogu, nato pa nanizali po 4 zmage. V nadaljevanju si lahko preberete, kaj sta pred tekmo povedala pomočnik trenerja Astec Triglava Matej Maček in kapetan ekipe Sašo Rop.

 

Kdo bo v vodstvu po tem krogu je v veliki meri odvisno od te tekme, saj si Primorci proti Mariboru bržkone ne bodo privoščili še enega spodrsljaja. Ekipa, ki bo iz dvoboja v Kranju odnesla 3 točke, bo ostala ali pa prevzela vodstvo na lestvici. Delitev točk oz. zmaga katerekoli od ekip z izidom 3:2 pa bržkone pomeni, da bi vodstvo spet prevzeli Prvačkovci.

Triglavani so po porazu Ekipe Marchiol Vodi prav proti sobotnemu tekmecu Calcitu prišli na čelo razpredelnice in si prav gotovo ne bodo pustili te pozicije zlahka odvzeti. Tudi Kamničani bi radi spet prekinili tradicijo porazov v Kranju, ki se vleče že kar nekaj časa, tako da lahko na tribunah pričakujemo veliko število navijačev obeh ekip.

Pomočnika trenerja Mateja Mačka in kapetana Saša Ropa smo poprosili za kratek komentar o dogodkih v preteklem krogu prvenstva in o možnostih obeh ekip na tej tekmi.

Matej_MACEK_100x160Kako bi na kratko komentirala dogajanja v prejšnjem krogu?

Matej: “V prejšnjem krogu, ki bi ga lahko označili za krog presenečenj, se je pokazalo, da bo letošnje prvenstvo še zelo zanimivo. Neporažene ekipe ni več in očitno je, da izvenserijski posamezniki vedno ne zagotavljajo uspeha. Ekipi Maribora in Svita, ki imata najmanj izkušene igralce, sta po kakovosti v deficitu, vendar lahko v bodoče z  izredno borbeno igro poskrbita, da se bo katera od ostalih ekip iz gostovanja pri njih vračala sklonjenih glav.”
Sašo: “V prejšnjem krogu se je poleg presenečenja v Kamniku po mojem zgodilo še večje presenečenje v M.Soboti, kjer je Kropa ugnala domačine, ki očitno še niso našli  prave ekipne formule za uspeh. Dejstvo pa je tudi da se trener Krope na nasprotnika izredno studiozno pripravi in mu to prinaša rezultat. Ostali rezultati so bili po pričakovanjih.”

Kakšna ekipa je v tej sezoni Calcit Kamnik?

Matej: “Ekipa Calcita je dokaj homogena, saj imajo na vseh igralnih mestih adekvatne zamenjave. V letošnji sezoni je viden napredek naredil Bogožalec, ki se razvija v dobrega korektorja. Šibka točka ekipe bi lahko bil sprejem servisa, predvsem proti ekipi, ki bi dobro in natančno izvajala začetne udarce. Ome //