Kljub poškodbam do nove zmage

V 6. krogu 1. DOL v Športni dvorani Planina igralci Triglava s 3:0 (11, 21, 19) bili boljši od Krke iz Novega mesta. Kranjčani so se kljub zdesetkani postavi zaradi poškodb odlično ujeli in nadigrali goste iz Novega mesta, ki so prav tako nastopili oslabljeni brez Miha Bregarja.

Športna dvorana Planina, 11. november 2017, 6. krog 1. DOL, 150 gledalcev, sodnika: Perčič in Kramar (oba Kamnik)

Triglav Kranj: Toman (L), Lužovec, Bošnjak 16, Tučen 2, Bežek, Kos, Beravs 2, Bregant 13, Mali 11, Jenko 4, Maček 2, Kök, Rezar 4. Trener: Sašo Rop.

Krka: Borin (L), Erpič G. 4, Erpič U. 5, Kafol, Klobčar , Kosmina 9, Pucelj, Renko, Turk 9, Vrhovšek 3. Trener: Jože Časar.

Prvi niz so Kranjčani začeli v nekoliko spremenjeni postavi kot običajno. Zaradi poškodb Gala Timoteja Kosa in Žiga Lužovca sta na poziciji sprejemalcev začela Miha Mali in mladi Črt Bošnjak. To se Triglavu ni poznalo, saj so tekmo odlično odprli in povedli s 5:1. Trener gostov Jože Časar je vzel pol minute odmora. Takojšnje koristi od predaha pri Novomeščanih ni bilo, saj je bil izid tudi ob prvem tehničnem odmoru visokih 8:2 za Triglav. V nadaljevanju so gostje še naprej nekoliko slabše sprejemali servise Kranjčanov in Triglavani so nizali točko za točko in tik pred drugim tehničnim odmorom so si nabrali že 10 točk prednosti in Časar je vzel še drugi odmor. Po solo bloku Črta Bošnjaka je bil izid na semaforju že visokih 19:5. Prvi niz je s prvim tempom zaključil Rok Rezar.

Tudi drugi niz so Krkaši začeli z nekaj napakami in omogočili domačim udobno vodstvo s 4:1. Gostje so se nato zbrali in pri 5. točki izid poravnali. Dolenjci so popravil sprejem in tudi v napadu so bili potem bolj prodorni. Po nesporazumu gostujoče obrambe so Kranjčani prišli spet do vodstva 2 točk. Blok Rezarja korektorju gostov in napaka Turka v napadu sta bila povod za prvi time-out Krke v drugem nizu. Nato so gostje z dvema servisoma prisilili Kranjčane v napaki in odmor je zdaj vzel Sašo Rop. Po asu Turka so se gostje spet povsem približali. Več jim kljub nekoliko slabši igri Kranjčanov v napadu ni uspelo. Pri 18:15 za Triglav je Jože Časar vzel še drugi odmor. Po odmoru so Triglavani na servis Miha Malija dosegli še dve točki, kar je dokončno odločilo tudi drugi niz v korist domače ekipe.

V tretjem nizu se je začelo bolj izenačeno in gledalci so lahko uživali v dobri igri na obeh straneh. Kranjčani so tik pred prvim tehničnim odmorom spet nekoliko ušli gostom po bloku Jana Mačka Martinu Kosmini. Po bloku Črta Bošnjaka in asu Mihe Malija pa je bila prednost domače ekipe 4 točke. Jože Časar je vzel prvi odmor, da bi ustavil nalet Triglava. Žal mu to ni uspelo, saj je moral kar hitro vzeti še drugega, ko so Kranjčani s 3 zaporednimi bloki prišli do prednosti 6 točk (14:8). Najboljši scorer tekme Črt Bošnjak – sedemnajstletni sprejemalec v ekipi Triglava je dosegel 15 točk – je z dvema napadoma vodstvo še povišal na 8 točk prednosti, kar je Kranjčanom zadoščalo za zmago tudi v tem nizu.