Kranjčani boljši od Panvite Pomgrad

Odbojkarji Panvite Pomgrada so na tekmi 16. kroga 1. DOL za moške izgubili proti kranjskemu Triglavu z 0:3 (-20, -22, -21).

Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič, Šmitran 4, Detela 10, Rojnik 16, Flisar 7, Bogožalec 14, Drvarič 1, Kasnik, Ratkai, Gašparin.

Triglav Kranj: Tučen 9, Bregant 7, Planinc 8, Beravs, Bežek, Mali, Jenko, M.Kök 18, A.Kök 6, Rezar 5, Toman.

Tretjeuvrščeni triglavani so v Murski Soboti po vsega dobri uri igre brez posebnih težav opravili s povsem razglašeno domačo zasedbo, ki se je vmes poslovila še od srbskega sprejemalca Vladana Đorđevića, kateri odhaja v Albanijo .

Še najbolj negotov in zanimiv je bil na koncu drugi niz, medtem ko so sicer Kranjčani vseskozi prevladovali in tokrat povsem zasenčili neprepoznavno domačo zasedbo odbojkarjev Panvite Pomgrada.

Odbojkarji Triglava Kranja so odlično odprli tekmo in na začetni udarec sprejemalca Mateja Köka Panviti Pomgrad že takoj na začetku ušli na štiri točke prednosti (1:5). Prednost je nato samo še rasla. Pri Panviti Pomgrad pravega sprejema servisa ni bilo, pa tudi po zamenjavi domačega organizatorja igre Jureta Kasnika z Urbanom Drvaričem se podoba domače zasedbe ni kaj bistveno spremenila. Še več, razlika je rasla iz točke v točko in pri 12:20 je bil uvodni niz praktično izgubljen. Prepričljivo boljšo gostujočo igro je z uspešno zaključenim napadom v prvem nizu okronal Matej Kök, ki je zaključil uvodni niz za vodstvo Triglava z 1:0.

V drugem nizu je zatem pri Panviti Pomgrad Kasnik ostal na klopi, organizacija domače igre pa je pripadla mlademu Urbanu Drvariču. Po enakovrednem začetku je Panviti Pomgrad priigral prednost treh točk domači korektor Aljoša Bogožalec z dvema as servisoma, njegovi soigralci pa so zatem strnili vrste in povedli s 15:11. Nato pa se je spet ustavilo. Znova je zanihal sprejem servisa in po katastrofalnih, na trenutke prav začetniških napakah, so Kranjčani ujeli Panvito Pomgrad in izid izenačili na 18. točki. Po bloku domačemu kapetanu Gorazdu Flisarju in zapravljenem napadu Bogožalca pa je nato spet zaigral samo Triglav, ki je v drugem nizu rutinirano izkoristil ponujeno priložnost ter po točki kapetana Janka Breganta unovčil tretjo zaključno žogo za vodstvo v nizih z 2:0.

V zadnjem, tretjem nizu so odbojkarji Panvite Pomgrad zmogli držati priključek s tekmecem vsega do 15. točke, kjer so sicer vmes celo vodili z 10:8, nato pa ni več šlo. Sledil je preobrat in Kranjčani do konca Sobočanov niso več spustili na več kot dve točki razlike. Gostujoči sprejemalec Jan Planinc je prispeval zadnjo točko na tekmi, s katero so triglavani potrdili visoko tretje mesto na lestvici, odbojkarje Panvite Pomgrada pa letos čaka sicer vse prej kot pričakovan boj za obstanek v zeleni skupini.

“Triglav Kranj je bil tokrat boljši nasprotnik in je zasluženo dobil to tekmo. S takšnim sprejemom seveda ne moremo parirati nasprotniku, ko pa smo sprejem sestavili, nas je nato spet zmanjkalo v napadu. Kontinuitete prave igre žal nimamo in posledično gre rezultat tako v prid nasprotnika. S sprejemalcem Đorđevičem, ki je bil sicer večji del sezone poškodovan, pa smo se vmes sporazumno razšli,” je po tekmi menil domači trener Dejan Fujs, njegov kolega na kranjski klopi Sašo Rop je dejal: “Igrati v Murski Soboti in zmagati s 3:0 se ne zgodi ravno vsak dan. Z igro sem zadovoljen, sicer imamo še nekaj rezerve, ampak po psihično naporni tekmi med tednom v pokalu smo se očitno uspeli hitro pobrati. Naredili smo relativno malo neizsiljenih napak, z izjemo drugega niza seveda, in odigrali pametno, kar je v tej naši ligi lahko celo odločilnega pomena. Za modro skupino bomo očitno ostali na tretjem mestu in to je tudi naš cilj. Cilji so celo med top štiri, čeprav nočemo biti bahati, ker je liga res izenačena. Bomo pa za končnico definitivno morali narediti še korak več.”