Kranjčani z odlično igro odpravili Črnuče, a to ni bilo dovolj za “modrino”

Dvorana ŠD Planina, Kranj, gledalcev 280, sodnika Melavc Tomaž, Ortl Gregor.

Hiša na kolesih Triglav: Glamočanin, Erpič, Tučen 11, Bregant 15, Godnič , Kos 9, Bošnjak 8, Pernuš 4, Mali , Jenko, Maček 9, Libnik (L). Trener: Sašo Rop.

Črnuče: Trobiš, Mihelčič, Mivšek 15, Čopi 6, Vilar, Tepić 3, Rojnik, Gornik, Beravs, Rutar 4, Slovnik (C), Valenčič 1, Pikl (L) in Slobodnjak (L). Trener: Zoran Kedačič..

Tekma 14. kroga med Kranjčani in Črnučami je bila prva od treh tekem v tem krogu, ki so določile dva potnika za modro skupino med ekipami Krke, Panvite Pomgrad in Hiše na kolesih Triglav.

Tekmo sta obe ekipi začeli nervozno s precej napakami na servisu. Kranjčani so z boljšo igro v bloku in obrambi povedli za dve točki. Blok domačih je bil tudi v nadaljevanju neprebojna ovira za Črnuče, tako da je pri 11:7 Zoran Kedačič vzel prvi odmor. Slednji ni veliko pomagal, ker so Triglavani s pomočjo raznovrstnih servisov kapetana Janka Breganta prednost še povečali na 15:7, tako da je Kedačič poizkusil ustaviti nalet Kranjčanov še z drugo prekinitvijo. Po tem odmoru so gostje vzpostavili ravnotežje in prek Slovnika v napadu dosegli nekaj lepih točk. Pri Kranjčanih je zbranost nekoliko popustila v drugi polovici niza, tako da je pri 18:12 po 3 zaporednih točkah gostov time-out vzel Sašo Rop. Kranjčani so v napadu nekoliko preveč komplicirali, tako da so gostom omogočili udobno nabiranje točk in zmanjšanje razlike na štiri točke. Na servis Grega Pernuša so domači ponovno pobegnili na varno razdaljo in niz mirno zaključili v svojo korist.

Drugi niz se je začel tam, kjer se je prvi končal – skratka odličen blok Triglavanov, močan servis Gala Kosa in vodstvo Kranjčanov s 7:1. Ko so gostje naredili še napako v napadu, je Zoran Kedačič vzel prvi odmor v drugem nizu. Črnuče so po prekinitvi zaigrale bolje, z dobrim servisom Rutarja so uspeli vodstvo Kranjčanov znižati na 9:5. Nato pa je sledila nova ofenziva domače ekipe, ki je priigrala vodstvo 14:7. Podobno kot v 1. nizu je tudi v drugem pri 16:8 za domače Zoran Kedačič vzel time-out, ko so Kranjčani osvojili najlepšo izmenjavo do takrat na tekmi. Tudi po odmoru so gostitelji nadaljevali v enakem ritmu brez popuščanja in tudi drugi niz zanesljivo zaključili v svojo korist.

Razigrani Kranjčani so tudi v 3. nizu poskrbeli za odlično otvoritev niza. Črnučani so nato prek Slovnika, ki je tokrat igral na položaju korektorja, vzpostavili ravnotežje. Na servis Rutarja so gostje uspeli domače sprejemalce odmakniti od mreže in z nekaj bloki izid poravnali na 10. točki. Nato je na sceno stopil domači kapetan in poskrbel za novo prednost 2 točk za Triglav. Kranjčani so z nekaj neodločnimi napadi goste spravili ponovno v igro in pri vodstvu 18:19 je Sašo Rop vzel time-out. Po odmoru so domači strnili vrste in zbrano zaključili niz in tekmo.