Kranjski kadeti začeli z zmagama

18-18-IMG 0381Novo mesto, nedelja, 8. november. Kot zadnji so začeli svoje tekmovanje tudi kadeti. Kranjska ekipa je igrala svoj prvi kvalifikacijski turnir v Novem mestu proti favorizirani ekipi Krke in SEP Mokronogu. Po prepričljivi zmagi proti Mokronogu in težki, vendar zasluženi zmagi proti domačinom, so Triglavani domov odnesli dve zmagi.

SEP Mokronog : Triglav Kranj 0:2 (20-25, 20-25)

Triglav Kranj: Žižmund 14, Stružnik 10, Golob 5, Omejc 2, Pernuš 1, Mohar 1, Vizovišek 3, Fležar, Šircelj, Osojnik, Fajfar. Trener: Centa

V prvi tekmi so Orli igrali proti vrstnikom iz Mokronoga in zlahka vknjižili prvo zmago.

Triglav Kranj : Krka 2:1 ( 16-25, 25-19, 20-18)

Triglav Kranj: Žižmund 14, Stružnik 6, Golob 8, Omejc , Pernuš 1, Mohar 7, Vizovišek 4, Fležar 1, Šircelj, Osojnik, Fajfar. Trener: Centa

V drugi tekmi so Kranjčani igrali proti domačinom, ki so v zadnjih dveh sezonah osvojili naslov državnih prvakov pri starejših dečkih in veljajo za ene izmed favoritov tekmovanja. Triglavani so odlično začeli tekmo in povedli s 5:1, vendar so se igralci Krke prebudili, močno pritisnili s servisom in hitro izenačili ter prevzeli pobudo v prvem nizu. 8 napak Kranjčanov in 8 neubranljivih servisov Krke je bilo dovolj, da so Novomeščani prepričljivo zmagali v prvem nizu.

Začetek drugega niza se je nadaljeval podobno, kot se je prvi končal – kranjske napake in močan servis domačinov. Pri rezultatu 13:8 za Krko so se končno prebudili tudi Kranjčani, ki so z borbenostjo in željo dvignili nivo igre, začeli bolje servirati in sprejemati, posledično se je prednost domačinov topila in pri rezultatu 16:16 tudi stopila. V nadaljevanju niza je na igrišču igrala samo ena ekipa, ekipa Triglava, ki je niz uspešno zaključila.

V odločilnem tretjem nizu sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, kjer so si Triglavani priigrali prvo zaključno žogo pri rezultatu 14:13, potem so izničili 3 zaključne žoge Novomeščanov in izkoristili svojo drugo zaključno žogo.

V razburljivi in kvalitetni tekmi je potrebno pohvaliti celotno ekipo, ki je pokazala veliko mero borbenosti in srčnosti, predvsem pa željo pa zmagovanju.

Naslednji turnir bo na sporedu 29. 11. v Stranjah.