Že tretjič v domači dvorani brez točk

calcit volleyball 1 20151025 1373972901Kranj, 7. novembra. V tekmi 7. kroga 1. DOL je Salonit Anhovo v kranjski ŠD Planina premagal domači Triglav Kranj s 3:0 (22, 17, 18). Za Kranjčane je imela tekma proti Salonitu velik izziv, saj so pred tednom dni pripravili veliko presenečenje z zmago proti ACH Volley-u v Ljubljani. Zdaj je bilo treba ta kapital vnovčiti v domači dvorani. Že pred tekmo je bilo znano, da bo zmagovalec napredoval na tretje mesto, saj je Maribor v domači dvorani izgubil srečanje proti Kamničanom z 0:3. Torej dodaten motiv in naboj, ki pa je očitno Kranjčanom spodsekal krila. Tekma je bila od samega začetka zelo borbena in izenačena. Vendar je bilo tako le do sredine drugega niza, ko je Salonit povsem prevzel pobudo na igrišču in z odlično igro v obrambi onemogočil vsa prizadevanja Kranjčanov za boljši izid ter domov odnesel vse tri točke.

Športna dvorana Planina, 100 gledalcev. Sodnika: Adrovič in Perčič (oba Kamnik).

Triglav Kranj: Lužovec 3, Hafner 2, A. Kök, Maček 1, Bregant 15, Uršič 2, Bežek(L), Kos 1, Mali, M. Kök 11, Rezar 9, Borič (L), Pleša, Jovanov. Trener: Sašo Rop.

Salonit Anhovo: Česnik 9, Komel, Karnel, A. Kovačič (L), Dos Santos 8, Jerončič, Čabarkapa 16, Okroglič 11, Krivec 4, Tomić, Savičić 6, Trener: Leon Schilling.

Po eni lepših točk v začetnem delu tekme so sicer gostje prišli do vodstva 7:6, ampak Rezar na prvem tempu in Lužovec s servisom sta poskrbela, da je prvi tehnični odmor s prednostjo začel Triglav Kranj. Dve nekoliko slabši potezi Kranjčanov sta goste popeljali do vodstva 11:9. Rop je prekinil niz s time-outom, a Kranjčani se niso uspeli takoj priključiti. V protinapadu so gostje prek Savičiča povedli za 3. Triglavani so se trudili zaostanek ujeti, zmanjšali so ga na točko, a gostje so s z dobrim sprejemom ter zanesljivimi napadi Čabarkape in Okrogliča držali prednost 2 točk. Ko je žogo izven igrišča poslal Lužovec, je Rop vzel še drugi odmor. Gostje so še naprej igrali odlično obrambo, a tudi po zaslugi tega, ker domači organizator ni uspel dobro raztegniti igre ob nekoliko slabšem sprejemu. Povsem v zaključku nizu so domači ponovno zapretili s točko zaostanka (20:21). Pri 22 so Kranjčani goste ujeli, to pa je bilo v tem nizu tudi vse. Zgrešen servis kapetana Breganta, napaka sprejemalcev in na koncu še srečna točka gostov in niza je bilo konec v korist Salonita.

Drugi niz je bolje začel Triglav, povedel s 3:0, nato pa so gostje hitro prišli nazaj v igro na račun Dos Santosa, ki je dosegel dve točki z napadom in blokom. Kranjčani so premalo odločno napadali za res čvrsto obrambo Salonita, ki jo je odlično vodil libero gostov Andrej Kovačič. Po prvi tretjini niza so bili v vodstvu Primorci z 8:7. Po bloku Čabarkapi so do vodstva spet prišli Kranjčani. Dejan je z neugodnimi udarci držal ravnotežje na igrišču. Tik pred drugim tehničnim odmorom pa je prišlo do nerazumljivega padca v igri domače ekipe. Pri 18:15 je Rop vzel prvi odmor, nato pri 21:15 še drugega, saj so se nerazumljive napake kar vrstile. Tudi drugi niz je šel v roke gostov, saj so Kranjčani dosegli le še dve točki.

V tretjem nizu po prvi tretjini niza ni kazalo nič dobrega za Kranjčane, ki se nikakor niso mogli zbrati. Njihovi napadi so bili v večini enostavno preslabi za obrambo gostov, ki skoraj ni napravila napake. Pri 9:5 za Salonit je bil domači trener že prisiljen v prvi odmor. Nato je sledila še menjava organizatorja igre, a stanje na igrišču se ni spremenilo. Igra Kranjčanov je bila daleč od tiste teden dni nazaj in tudi tretji niz se je krepko nagibal v korist gostov. Pri 20:14 za Salonit je Sašo Rop še poizkušal z odmorom, a vse skupaj ni kaj prida pomagalo. Salonit je povedel z 22:16, kar je bilo dovolj za zmago v nizu in tudi na tekmi.