Maribor tudi v domači dvorani boljši nasprotnik

Hiša na kolesih Triglav se iz Maribora vrača brez osvojenih točk, čeprav z igro Kranjčani niso razočarali. Maribor je zmagal s 3:1 (-19, 16, 21, 15). Pri Kranjčanih je bilo najbolj učinkovit Bregant(17), pri domačih točkovno najboljši Možič (15), izpostaviti pa je potrebno tudi Uremoviča, ki je bil za kranjski blok nerešljiva uganka, saj je zaključil vse, kar mu je Planinšič podal.

Dvorana ŠD Tabor, Maribor, gledalcev 400, sodnika Jovanovič Dejan, Milojevič Mihajlo.

Maribor: Mori, Jovanovič, Planinšič 4, Mulec 5, Detela 10 , Koblar, Možič 15 , Donik 13 , Uremovič 13 , Kovačič, Virtič, Herman , Košenina(L) , Križman(L). Trener: Sebastjan Škorc

Hiša na kolesih Triglav: Glamočanin, Tučen 6, Bregant 17, Kos 4, Bošnjak 6, Pernuš, Mali 7, Jenko 8, Maček, Kok 5, Libnik(L). Trener: Sašo Pop

V začetku tekme smo po nekaj napak na vsaki strani videli vodstvo ekipe iz Kranja, z 10:7 ter z 12:8, kar je bil dober razlog za trenerja domačih Sebastjana Škorca, da je posegel po odmoru. Gostje so tudi v nadaljevanju ohranjali visoko prednost, zato je domači strateg pri 19:13 z drugim odmorom še zadnjič v tem nizu poizkusil prebuditi svoje varovance. To mu ni uspelo, saj so gostje varno pripeljali niz do konca in ga dobili s 25:19.

V drugem nizu so pobudo prevzeli domači odbojkarji, ki so z bolj zanesljivo igro kot v prvem nizu tudi povedli za tri točke (8:5) ter prisili trenerja gostov, da z odmorom poizkuša ustaviti nalet Maribora. A prednost domačih se je tudi po zaslugi dobrega napada večala. Maribor je niz brez večjih težav pripeljal do konca ter ga dobil s 25:16.

Začetek tretjega niza je bil bolj izenačen kot prejšnja dva, a so si Mariborčani nato nabrali štiri točke prednosti (10:6), Sašo Rop pa je pri tem rezultatu svoje varovance poklical na klop. Gostitelji so nadaljevali z zanesljivo igro ter vseskozi ohranjali prednost pred gosti iz Kranja. Ko so Mariborčani vodili že s 21:15, je Rop še drugič zahteval prekinitev, a mu tudi tokratni uspelo spemeniti poteka tekme, saj Mariborčani prednosti niso izpustili iz rok ter slavili s 25:21.

Tudi četrti niz se je začel izenačeno, nobena izmed ekip ni imela več kot dveh točk prednosti, nato pa si je mariborska vrsta le uspela nabrati nekaj zaloge. Po asu kapetana Maribora Jerneja Detele je prednost domačih zrasla na štiri točke (16:12), kar je vodilo k prvem odmoru na zahtevo gostov. V končnici niza so imeli Mariborčani niz popolnoma pod kontrolo in ga pripeljali do konca ter se veselili zmage s 25:15 ter tudi novih treh prvenstvenih točk, ki jih ohranjajo na tretjem mestu na lestvici.