Miha Plot novi član Hiše na kolesih Triglav

Dolgoletni državni reprezentant in nosilec srebrne medalje iz EP 2015 v Bolgariji Miha Plot se vrača na odbojkarska igrišča. Miha se je z vodstvom Kranjčanov dogovoril za sodelovanje v sezoni 2018/19.

Miha se je sicer pred 3 leti umaknil iz aktivnega igranja odbojke in se preizkusil tudi kot trener v Novem mestu, a po pavzi ugotavlja, da pri 31 letih še ni čas za odbojkarsko upokojitev.

Prvih odbojkarskih osnov je Miha sicer naučil profesor športne vzgoje na žužemberški osnovni šoli Bojan Brulec. Plotova želja je bila že od otroštva, da bi postal vrhunski športnik, zato je po osnovni šoli nadaljeval šolanje v Ljubljani na športni gimnaziji Šiška, kjer je dobil priložnost za dokazovanje v ljubljanski Olimpiji. Kot izvrsten prosti igralec je opozoril nase in bil povabljen tako v kadetsko reprezentanco, kot v mladinsko, s katero je na evropskem prvenstvu v Rusiji osvojil četrto mesto. Tam je bil proglašen tudi za najboljšega libera prvenstva. Čeprav je s tem že opozoril nase iskalce talentov v tujini, se je še nekaj let kalil pod vodstvom prof. Vladimirja Jankovića v novomeški Krki.

Pri 22 letih se je podal v tujino. Igral je 3 sezone v Belgiji za Lennik in v Italiji za Calipo (A1), nato pa se je vrnil v Slovenijo in zaigral za ACH Volley. Zadnjo sezono po evropskem prvenstvu, od koder se je vrnil s srebrno medaljo, je odigral ponovno za Krko iz Novega mesta.

Miha bo za Hišo na kolesih Triglav zaigral že na tekmi proti Panviti Pomgrad v Murski Soboti.