Mariborčani odnesli točko

Slika1Kranj, 7. decembra. V tekmi 11. kroga 1.DOL Radenska Classic je Astec Triglav šele po petih nizih uspel premagati Maribor z izidom 3:2 (17, -22, 23, -14, 12). Pri Kranjčanih se je v začetku drugega niza po nerodnem doskoku iz bloka poškodoval Andrej Štembergar Zupan, kar se je v nadaljevanju tekme poznalo, saj so domači vse do petega niza igrali po sistemu vroče hladno, v zaključku tekme pa so se vendarle zbrali in pripeljali tekmo do sedme zmage.

Športna dvorana Planina. 50 gledalcev. Sodnika: Tomaž Melavc(Šempeter), David Skok (Rečica ob Savinji).

Astec Triglav: Lužovec 1, Šmitran 12, Pokeršnik 22, Hafner 4, Jan, Rop 10, Bežek(L), Potočnik 1, Štembergar Zupan 5, Perhaj 4, Rezar 9. Trener: dr. Tine Sattler

Maribor: Ju. Senekovič, Ja. Senekovič, Mlakar14, Srpak, Mikl 4, Plesec 14, Zemljak 6, Škorc(L), Abraham 12, Ploj 1,  Detela 16, Dukarič(L). Trener: Alen Kranjc

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Začetek tekme je bil v znamenju zgrešenih začetnih udarcev, vendar sta se ekipi kmalu ogreli na delovno temperature. Kranjčani so bili uspešni v bloku, vrnil pa je z enako mero Vasja Plesec in poskrbel, da sta ekipi ostali rezultatsko poravnani. Z dvema zaporednima točkama ob neugodnih začetnih udarcih Šmitrana pa so “orli” prišli do prednosti 8:6. Z nekaj sreče so Mariborčani prišli do izenačenja na 10. točki, a domači blok je hitro spet prevesil tehtnico v domačo korist. Pri 13:10 je Alen Kranjc poklical na posvet mariborske odbojkarje. Prekinitev je šla bolj na roko domače ekipe, saj so ti prek Štembergar Zupana prišli do še otipljivejše prednosti. Perhaj in Šmitran sta z blokom dosegla 16. točko in hkrati pet točk prednosti za Kranjčane. Mariborčani so po odmoru povsem popustili pri sprejemu začetnega udarca in Kranjc je moral spet poseči v igro z odmorom za gostujočo ekipo pri izidu 20:13. Odmor ni spremenil razmerja moči na igrišču, saj so domači še naprej nizali točke. Pri 23:13 je kapetana Ropa zamenjal Tim Hafner. Niz se je končal z izidom 25:17, saj je nekajkrat uspešno serviral Nejc Zemljak.

V drugem nizu so gostje prek Detele začeli bolj odločno in povedli z 1:3. Pri izidu 4:4 se je poškodaval Andrej Štembergar Zupan, ki je nesrečno doskočil po uspešnem bloku. Zamenjal ga je Tim Hafner. Domači so po prekinitvi dosegli še dve točki zapored in Alen Kranjc se je odločil za pol minute odmora. Tokrat je bil odmor uspešen, saj so gostje izid poravnali. Z borbeno igro so Kranjčani prišli ob prvem tehničnem odmoru spet do minimalne prednosti. Po odmoru so Mariborčani napravili nekaj uspešnih blokov in spet prišli na 2 točki prednosti. Pri 10:13 za goste se je za odmor odločil domači strateg Tine Sattler. Po time-outu so Kranjčani zaigrali bolje in zaostanek zmanjšali le na točko, ob drugem tehničnem odmoru pa ponovno prišli do minimalnega vodstva. Po odmoru so si domači nekajkrat priigrali dve točki prednosti, gostje pa spet izenačili, predvsem po zaslugi napak domačih napadalcev. Pri 19:21 za Maribor je Sattler vzel še drugi odmor. Gostje pa si niso pustili vzeti pridobljenega in v končnici držali prednost dveh točk in na koncu niz tudi osvojili z 22:25.

Gostje so tudi v tretjem nizu prevzeli pobudo in na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk. Po odmoru so gostje dosegli še dve zaporedni točki in prišli do prednosti 6:10. Po uspešnem servisu Šmitrana so Kranjčani znižali zaostanek. Gostje so veliko grešili na začetnem udarcu in si tako niso priigrali večje prednosti. Igralci Astec Triglava nikakor niso uspeli zaigrati v takem ritmu kot na začetku srečanja in pri drugem tehničnem odmoru je bil izid na semaforju 13:16 za goste. Pri Mariborčanih je bil še naprej zelo uspešen Detela, ki ga domači nikakor niso uspeli ustaviti z blokom, dokler ni to napravil Gregor Perhaj. To je bil znak za preobrat domačih, saj so nanizali še dve zaporedni točki in prišli do vodstva 19:18. Serijo Astec Triglava je o odmorom prekinil Kranjc in to uspešno, saj so do vodstva spet prišli Mariborčani.  Zemljak je uspešno razigraval svoje napadalce in Maribor je držal aktiven rezultat tudi v končnici. Do prve zaključne žoge so prišli domači, ko so z blokom ustavili Detelo. Alen Kranjc je takoj zahteval pol minute odmora. Po odmoru so Triglavani dobro odigrali v obrambi, nato pa še je zelo težko žogo zaključil domači kapetan in Kranjčane popeljal v vodstvo z 2:1.

Tudi v četrtem nizu so po nekaj bolj mlačni igri domače ekipe pobudo prevzeli gostje iz štajerske prestolnice in zato je Tine Sattler že zelo zgodaj – pri 1:4 – vzel prvi odmor. Uspešen napad Detele, nekaj napak v napadu domačih in ob prvem tehničnem odmoru so gostje vodili za visokih 5 točk. To prednost so bolj ali manj držali tudi do drugega odmora, saj domači blok in napad nikakor nista dobro funkcionirala. Po drugem odmoru so Mariborčani prišli do 8 točk prednosti, saj domačim ni uspevalo prav nič, tako da Sattlerju ni preostalo drugega kot da vzame še drugi odmor. Ko je semafor pokazal izid 12:21, je bilo jasno, da se bo v Kranju spet igral peti niz.

Tudi peti niz so boljše začeli gostje. Hitro so povedli 0:3 in Tine Sattler je vzel pol minute odmora. Kranjčani so med odmorom zajeli sapo in izenačili na 3:3. Ko je Astec Triglav po zaslugi Danijela Pokeršnika prišel do prvega vodstva v nizu, je Alen Kranjc vzel pol minute odmora za Mariborčane. To ni prineslo uspeha, saj so Kranjčani z uspešnimi bloke in razigranim Pokeršnikom prednost povišali na 7:4. Kranjc je poizkušal še z drugim odmorom ustaviti Kranjčane. To mu je tudi uspelo, saj so gostje dosegli 4 točke zapored in povedli z 7:8. Napeto in izenačeno srečanje se je nadaljevalo. Ko so domači prek Pokeršnika in Ropa povedli s 13:10, je postalo jasno, da bo zmaga ostala v Kranju.