Mladi orli blizu presenečenja

salonit_anhovo_ii_20120205_13327325541Mokronog, 3. marec 2012. V 14. krogu 3 DOL zahod so orli ekipe Astec Triglav II gostovali pri igralcih SEP Mokronoga in po vodstvu 0:2 tesno izgubili z 3:2 (-23, -21, 18, 22, 9). Triglavani so na gostovanje odšli v zelo okrnjeni postavi, zato so priložnost za igro dobili siceršnji rezervisti, ki so priložnost odlično izkoristili in skupaj z ostalimi prvotimci kmalu na kolena spravili domače igralce, ki imajo visoke cilje v letošnji ligi.

ŠD Mokronog. Gledalcev: 35. Sodnika: Urh, Arkar.

SEP Mokronog: Renko, Jevnikar, SAušek, Vrhovšek, Hočevar -L, Novak, Slak Riossa, Dreža (C), Bregant, Sebanc -L, Virant, strmole, Kos, Škoporc.

Astec Triglav II: Marolt -L, Hafner S. 5, Klemenčič M. 4, Mrak 6, Markun (C) 21, Hafner G. 19, Perčič 7, Čebašek. Trener: Matej Maček

Triglavani so na gostovanje odšli brez prvih sprejemalcev Kalana in Jana Klemenčiča, manjkal je tudi podajalec Ambrožič ter seveda že dalj časa poškodovani Jovanov, ki se počasi vrača v trenažni proces. Prva postava orlov je bila tako precej spremenjena in to celo na vitalnih mestih.

Ne glede na vse, se morajo igralci Mokronoga zelo zahvaliti nekaj slabim trenutkom kranjske ekipe v 4. nizu, ko slednji niso vzdržali in iz Mokronoga odnesli vse 3 točke, kar bi bilo popolnoma zasluženo, saj so predvsem v uvodnih dveh nizih odigrali brez rešpekta do favoriziranega nasprotnika, brez kančka popuščanja in na visokem kakovostnem nivoju.

Gal Hafner in Anže Perčič sta več kot izkoristila svojo priložnost za igro, saj se sploh pri sprejemu servisa ni poznala odsotnost prej omenjenih Kalana in Klemenčiča. Tudi v ostalih elementih je orlom teklo kot po maslu. Dobro je v začetku funkcioniral blok, saj so Kranjčani v prvem nizu naredili kar 5 blokov za točko.

V drugem nizu so po boljšem začetku Mokronožanov, Triglavani po dobrem servisu Matica Klemenčiča naredili preobrat in prišli v vodstvo, ki ga niso izpustili iz rok in s tem zanesljivo povedli z 2:0 v nizih. Blestela sta predvsem Markun in Gal Hafner, z dobrim napadom. Ostali soigralci so jima seveda nudili veliko podpore v smislu zaščite, ki jih je držala v visokem ritmu igre, saj za orle praktično ni bilo izgubljene žoge.

Tretji niz so zoper bolje začeli domači igralci in ta del igre mirno pripeljali sebi v korist.

V 4. nizu se je po izenačenem začetku tehtnica po seriji servisov Perčiča zopet krepko nagnila v korist Triglavanov, ki so nekajkrat vodili tudi za 4 ali 5 točk (11:16, 14:18). Domači so odgovorili s serijo točk in razlika v korist gostov je bila samo še 1. točka (17:18). Sledila je infarktna končnica, ki so jo na koncu uspeli dobiti domači igralci in s tem napovedali odločujoči 5. niz.

V odločilnem nizu so si prednost 3. točk takoj priigrali Mokronožani, pa vendar so orli prišli na zaostanek 1. točke (7:6), ko je sodnik Urh, ki ni imel svojega dne, dosodil dotik v bloku nekoga od Kranjčanov, pri tem pa so se čudili tudi domači igralci. Namesto izenačenja je sledilo novo vodstvo igralcev Mokronoga za 2 točki. Kranjčani so po tem dogodku predvsem zaradi nervoze popustili in tudi sami precej pripomogli k slavju domačih igralcev.

Kranjčani so kljub temu na Dolenjskem pustili zelo dober vtis in pokazali da imajo pravi karakter.

V naslednjem krogu v soboto sledi  derbi v ŠD Planina med ekipama Astec Triglav II – Astec Triglav III. Tekma bo ob 15:30 uri. Vabljeni!!!