Mladi orli drugič zmagali

 

IMG_9631_matej_obrez_500X333Bled, 30 oktobra. Podmladek Odbojkarskega kluba Triglav se je v 4. krogu 3 DOL zahod v telovadnici OŠ Bled pomeril z vrstniki ACH Volleya. Po zaostanku z 1:0 in 2:1 v nizih so se na koncu zmage z 2:3 (21, -20, 22, -17, -11) in dveh novih točk veselili Kranjčani.

Telovadnica OŠ Bled. Gledalcev: 5. Sodnika: Kavčič, Pesjak.

ACH Volley II: Blaznik 4, Štibelj 4, Koselj -L, Kovač, Oštir 15, Jakše , Udrih J. (C) 3, Sinobad 6, Finžgar 10, Studen 13, Podlesnik. Trener: Udrih Štefan.

Astec Triglav II: Jerele -L, Lužovec 15, Ambrožič 1, Kalan 12, Klemenčič (C), Mencigar 3, Vodišek, Jovanov 1, Markun 13, Krivec 10, Turšič, Škarabot -L, Rezar 20. Trener: Maček Matej

Domača ekipa je precej bolje začela srečanje, rezultat tega je bilo hitro vodstvo s 6:2. Kranjčani sicer niso igrali slabo, saj je dobro delovala povezava med blokom in obrambo. Problem je bila slaba učinkovitost v napadu, kar so domači igralci s pridom izkoriščali in skozi celotni prvi niz uspeli obdržati vodstvo ter niz tudi zmagati.

Drugi niz je bil pretežno izenačen do drugega TO, ko so Kranjčani povedli in niz tudi uspešno pripeljali h koncu. Bolje je začel funkcionirati napad, kjer je bilo sicer še vedno nekaj težav na relaciji podajalec-napadalec, kar nekaj težav pa je Orlom povzročal nizek strop v dvorani, ki je po dobri akciji v obrambi Kranjčanom preprečil nadaljnjo igro. Vseeno zmaga s 25:20.

Triglavani so z boljšo predstavo nadaljevali tudi v tretjem nizu, ki so ga na koncu izgubili, kljub temu, da so vodili že z 21:18. Oštir je z dobrim izvajanjem začetnega udarca poskrbel za priključek in celo vodstvo ACH-ja (24:21). Gostje so še uspeli ubraniti prvo zaključno žogo, druge pač ne in vsaj eno točko za prvenstveno lestvico so že vknjižili domačini.

V četrtem nizu so Triglavani prestavili eno prestavo višje. Rezarju, ki je blestel v napadu preko prvega tempa in na servisu, sta se pridružila Markun (prvič na tekmi 3 DOL) in Kalan, ki se je končno ˝ujel˝ s podajalcem Ambrožičem, na mestu libera pa je zaigral Jerele, ki je zamenjal obolelega Škarabota. Niz je šel na konto Triglavanom.

V odločilnem petem nizu sta bili ekipi poravnani do rezultata 5:5. Nato so Blejci povedli za eno točko, vendar so kranjski orli vrnili z isto mero in po servisu Mencigarja povedli za 3 (9:6). Rezultatska prednost je zadostovala za končno zmago s 3:2.

V soboto Triglavani ob 15:30 igrajo doma proti ekipi Calcit Volleyball-a 2.