V tretje ni šlo

Thumbnail PreviewKranj, 30. oktobra. Potem ko so Kranjčani odpravili Murexin v obeh tekmah osmine finala Pokala RS, so jih tokrat Bistričani pričakali bolje pripravljeni ter po razburljivi tekmi tudi premagali s 3:2 (20, -17, -21, 19, 8). Triglavani so tekmo začeli nerazpoloženo in samo na trenutke zaigrali tako kot znajo, kar so domači seveda s pridom izkoriščali ter na koncu uspeli tudi zasluženo zmagati z minimalnim izidom. Kranjčani so si tako dodobra zapletli položaj na lestvici, saj sta jih prehitela tako Gokop Fram kot UKO Kropa, tesno za ovratnik pa jim dihajo tudi Prekmurci. Tekem do konca prvega dela prvenstva je sicer še veliko, a bodo imeli Kranjčani v decembru in januarju kar precej bolj neugoden spored, saj bodo večinoma gostovali.

Športna dvorana, gledalcev 100, sodnika: Plešnik (Mežica) in Kamnik (Kotlje).

Murexin: Babič 6, Akrap(L), Dobošič 6, Gomivnik 23, Lamut, Frešer 3, Simončič, Cizerl, Valentan 6, Serajnik 9, Štern 10, Kos 7.

Astec Triglav: Šildenfeld 14, Čulibrk, Bilandžič 13, Ambrožič, Antonič 2, Rop 15, Bežek(L), Potočnik 7, Kristan 4, Štembergar Zupan 12, Berčič(L).

Tekmo ekip dokaj izenačene kakovosti so dobili domači odbojkarji, ki so v petem nizu povsem nadigrali goste. Astec Triglav je po današnjem poraz s tretjega zdrsnil na četrto mesto, Murexin pa z zadnjega osmega mesta napredoval na šesto.

V uvodnem nizu so niti igre v svojih rokah držali bistriški odbojkarji, ki so si odločilno prednost priigrali v končnici niza, zadnje tri točke pa osvojili z blokom. V drugem nizu so po rezultatu 10:10 pobudo na igrišču prevzeli gostje, največ zaslug za to pa je imel Simon Bilandžić, ki je izvedel nekaj odličnih začetnih udarcev (vse do izida 17:10). Kranjčani so si priigrali sedem točk prednosti in jih obdržali do konca niza. Gostje so tudi v tretjem nizu igrali za spoznanje bolj zanesljivo in učinkovito od domače vrste. Ves čas imeli prednost dveh ali treh točk, ki jo bistriška vrsta nikakor ni uspela izničiti do konca niza.

Novi preobrat se je na igrišču zgodil v četrtem nizu, ko so domači odbojkarji začeli bolje izvajati začetne udarce in ko so bolj čvrsto zaigrali v bloku. Taka igra se jim je obrestovala in po izenačenju v nizih na 2:2 je sledil še peti niz. Bistričani so zaigrali izjemo zanesljivo in odločno, povedli z 8:3 in s preudarno igro prednost do konca tekme še povišali. 

(Povzeto po STA)