Mladi orli tesno izgubili v Mokronogu

grb_za_clanke_novaMokronog, 20. marec 2010. Ekipa Astec Triglav II je v predzadnjem krogu 3 DOl – zahod gostovala pri drugouvrščeni ekipi TOM Mokronog. Po številnih preobratih so slavili igralci Mokronoga s 3:2 (25:17, 15:25, 24:26, 25:16, 16:14). V zadnjem krogu orli odhajajo na gostovanje k ekipi UKO-ACH.


OŠ Mirna; Gledalcev 40. Sondnika :Urh, Bon.

TOM Mokronog: Bregant, Jevnikar, Slak Riossa (C), Erpič, Obrstar, Bartelj, Bregant, Žlajpah R., Žlajpah M. -L; Trener: Žlajpah J.

Astec Triglav II: Kos 15, Vodišek, Kalan 13, Ambrožič (C) 2, Zadražnik 1, Jovanov 1, Mrak, Lužovec, Krivec -L, Žibert, Hafner 20, Rezar 13. Trener: Maček Matej.

Kranjski orli so se na gostovanje v Mokronog odpravili brez kapetana Klemenčiča, ki je imel obveznosti na fakulteti in že dalj časa poškodovanega Škarabota.

Ne glede na okrnjeno zasedbo se Kranjčani niso že vnaprej predali. Kljub slabšemu začetku in izgubljenem nizu je bilo videti, da bo tekma še zanimiva, kar se je pokazalo že v drugem nizu, ko so Triglavani domačim igralcem prepustili še 2. točki manj kot v prvem oni njim in niz po delnem rezultatu 8:0 (tudi posledica dobrega serviranja Hafnerja) dobili s 25:15. V 2. nizu je blestela kompletna postava Astec Triglava, ki je odigrala verjetno najboljši niz v sezoni.

V 3. nizu se je borba dokončno razvnela. Domači igralci so bili v minimalni prednosti, pri rezultatu 22:19 za domačo ekipo, pa so zopet na servis Hafnerja, ki je najprej dosegel direktno točko, orli odlično zaigrali v bloku (Jovanov) in obrambi ter bili učinkoviti v protinapadu (Rezar, Kos). Kranjčani so povedli z 22:23. Domači igralci so nato izenačili in po napaki Ambrožiča v napadu povedli s 24.23. Po izenačenju na 24. točki in menjavi je direktno točko z začetnim udarcem dosegel domačin Nejc Kos, ki je letos na začasnem delu v Kranju in tako poskrbel za set žogo, ki so jo orli takoj tudi izkoristili.

4. niz so bolj poletno zopet začeli igralci Mokronoga, Triglavani pa so po 2. spornih sodniških odločitvah povsem padli in niz izgubili na 16. točki.

V odločilnem 5. nizu so Kranjčani večji del vodili. Pri vodstvu z 11:9 pa so si privoščili dve napaki in domačo ekipo vrnili v igro. Mokrožanom je uspela še ena break točka s katero so povedli s 14:13. Triglavnom je uspelo izenačiti, niz in zmaga pa sta vseeno ostali doma.

V soboto Kranjski orli v zadnjem krogu gostujejo v Lipnici pri zadnjeuvrščeni ekipi UKO-ACH.