Zmaga ostala na Primorskem

Thumbnail PreviewKranj, 20. marca. Odbojkarji Ekipe Marchiol Vodi so v tekmi 10. kroga modre skupine Radenska Classic premagali Astec Triglav s 3:1 (22, -27, 19, 19) in kljub zmagi osvojili končno četrto mesto. V tekmi, ki razen redkih potez ni navdušila, sta oba trenerja precej kombinirala postave na igrišču, kar pa se je na koncu vseeno bolje izšlo domačemu strategu. Pri Kranjčanih sta se izkazala Štembergar Zupan in Berčič, pri domačih pa so izstopali Koncilja, Grut in Orel. Obe ekipi že naslednjo soboto čaka prva tekma četrtfinala končnice. Kranjski odbojkarji bodo gostili presenečenje letošnjega prvenstva – Galex Mir.

Dvorana Balon Nova Gorica, gledalcev 200, sodnika: Globačnik (Topolšica), Perčič (Kamnik).

Ekipa Marchiol Vodi:
Gjorgjevski 12, Grut 16, Koncilja 14, B. Krivec 1, Basaneže, Orel 13, Bregant 9, Čabarkapa, Vidić, Pepić 8, L. Krivec 2, Sirk 12. Trener: Mijo Vuković

Astec Triglav:
Ivartnik, Čulibrk 11, Ambrožič, Bilandžić, Planinc 9, antonić 2, Bežek 2, Potočnik 6, Štembergar Zupan 21, Berčič 11. Trener: Marko Brumen

Odbojkarji Marchiola so že pred začetkom tekme izvedeli, da na lestvici ne morejo višje od četrtega mesta, zato niso imeli posebnega motiva, Kranjčani – spet so igrali brez poškodovanega kapetana Saša Ropa – pa bi lahko splezali na peto mesto, toda tudi oni niso prikazali posebnega interesa za igro, tako da gledalci niso videli posebno zanimive tekme. Oba trenerja sta skozi tekmo ponudila priložnost tudi igralcem, ki sicer igrajo manj, na koncu pa se je zmage vendarle veselila favorizirana ekipa Marchiola.

V prvem nizu so si gostitelji kmalu priigrali tri točke prednosti, ki so jih zadržali do konca, v drugem pa je bilo bolj negotovo. Moštvi sta se izmenjavali v vodstvu, do prve zaključne žoge pa so prišli gosti. Niso je izkoristili, zato pa so peto, s katero so izid izenačili. A v nadaljevanju so domači vendarle zaigrali bolje in brez težav prišli do točk, ki pa jim niso pomagale, da bi izboljšali svoj položaj na lestvici.

Avtor: STA