Odločitev o finalistu premaknjena na soboto

Odbojkarji Triglava so v 2. tekmi polfinala končnice 1. DOL za moške z rezultatom 0 : 3 (-25, -17, -15) izgubili proti Calcitu Volleyballu iz Kamnika, tako da bo finalista odločila tretja tekma v soboto v Kamniku. Kamničani so se v prvem nizu rešili iz primeža domače ekipe, nato pa v naslednjih 2 nizih prikazali boljšo odbojko in zasluženo zmagali.

Športna dvorana Planina Kranj, 5. april 2017, gledalcev 600, sodnika Melavc (Šempeter) in Novak (Dvor).

Triglav Kranj: Toman (L), Lužovec 1, Tučen 3, Bregant 11, Planinc 8, Beravs , Bežek , Mali 1, Jenko, Kök M. 8, Kök A., Rezar 10. Trener: Sašo Rop.

Calcit Volleyball: Štalekar 9, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 6, Ratek, Okroglič, Vidmar, Pereira 14, Brulec 2, Lakner 1, Kotnik 9, Štembergar Zupan 14, Videčnik , Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

Obe ekipi sta začeli silovito in brezkompromisno. Rezar je dosegel točko iz servisa za prednost Kranjčanov, a je Pereira v protinapadu dosegel točko, Novljan pa z uspešnim servisom goste popeljal v vodstvo za 2 točki. A le za kratko, saj so Kranjčani izenačili na 5. točki in vse se je začelo znova. Prednost točke so imeli zdaj eni zdaj drugi. Prvi so do prednosti dveh točk prišli domači po bloku Tučena Kotniku. Ribič je vzel odmor, po katerem je Štalekar efektno prekinil nalet Kranjčanov. Izid je ponovno izenačil Štembergar Zupan. Z blokom Mateju Köku pa so na drugi tehnični odmor s prednostjo odšli gostje. As Tučena in blok Rezarja sta tehtnico ponovno prevesila na stran Triglava, tako da je Gašper Ribič pri 19:17 vzel še drugi odmor. Na servis Breganta so Kranjčani pobegnili na 4 točke prednosti, a se gostje niso predali in pri 24:22 je odmor vzel še Sašo Rop. Odmor ni pomagal, koncentracija pri domačih je popustila, gostje so strnili blok in prišli do svoje prve zaključne žoge. Kranjčani so se najprej ubranili, drugič pa ne. Matej Kök je poslal žogo v out za vodstvo gostov z 1:0.

Kranjčani so v drugem nizu povedli z 2:0 in nato še s 4:2, a Kamnik je obakrat našel priključek tudi z nekaj sreče v obrambi. Po napaki Jana Planinca so gostje prvič prišli do vodstva v drugem nizu. Tudi Mateju Köku se je zatresla roka v napadu in na prvi tehnični odmor so šli gostje z dvema točkama prednosti. Calcit je s servisom uspel Kranjčane spraviti od mreže in po novi napaki v napadu je Sašo Rop vzel prvi odmor. Po odmoru so Triglavani ujeli priključek in na 10. točki ujeli goste, a znova le za kratko. Dve napaki pri napadih po sredini sta Kranjčane ponovno spravila na 3 točke zaostanka. Rop je bil prisiljen še v drugi odmor. Kranjska ekipa je še naprej igrala slabo in neodločno v napadu, gostje pa so to s pridom izkoriščali in prišli do prednosti 5 točk na drugem tehničnem odmoru. Štembergar Zupan je po odmoru še povišal z asom na 17:11. Kamničani so s z asom Novljana prišli do še občutnejše prednosti 20:12. Sašo Rop je opravil nekaj menjav in prek Lužovca so domači zmanjšali na 21:15. Potem pa je spet sledilo nekaj neodločne igre v domači šesterki in Calcit je povedel z 2:0.

V tretjem nizu smo videli na začetku dvoboj srednjih blokerjev, a prednosti si ni priigrala nobena ekipa, kljub nekaj res lepim akcijam na obeh straneh. Kranjčani niso izkoristili svojih priložnosti za kakšno občutnejše vodstvo, čeprav so jih imeli v protinapadih kar nekaj zapovrstjo. Poizkušali so s preigravanjem nasprotnika, ki pa jim je vračal z močnimi in uspešnimi napadalnimi udarci. Pri 9:11 za Calcit je Sašo Rop vzel pol minute odmora. Takoj nato je sledila je še direktna točka iz servisa Štembergarja Zupana in prednost gostov je zrasla na 3 točke. Jan Planinc je ponovno vrnil v igro domače in pri 13:12 za goste je vzel odmor Gašper Ribič. Calcit je ponovno sestavil svoj napad in pobegnil na 16:13. Tudi po odmoru so gostje prek obeh napadalcev prišli še do 3 točk, Kranjčani pa nikakor niso uspeli sestaviti uspešnega napada in pri 20:14 je bilo že jasno, da bo potrebna še tretja tekma v Kamniku, ki bo odločila, kdo bo igral v finalu končnice državnega prvenstva.