Le še zmago stran od velikega finala

OK Triglav Kranj se je znašel v edinstvenem, zgodovinskem položaju. Po izredno uspešni sezoni, ko so zmagali kar 19 od 26 tekem v državnem prvenstvu, jih lahko okrogla 20. zmaga popelje v veliki finale. Triglav državnega prvenstva doslej še ni končal više, kot na 4. mestu, zato bi bila zmaga v sredo res izjemen uspeh. Na drugi strani stoji Calcit Volleyball, aktualni pokalni prvaki in nedvomno ekipa, ki že dolga leta sodi v sam vrh slovenske lige. Tudi letos so v rednem delu konsistentno zasedali drugo mesto in izgubili le 4-krat; trikrat proti ACH-ju, enkrat pa prav proti Kranjčanom. Za ta poraz so se Kamničani oddolžili najprej v modri skupini, nato pa še z zmago v polfinalu pokalnega tekmovanja. Peti in morda najpomembnejši obračun do zdaj pa so zopet dobili Triglavani. O prvi, pa tudi o prihajajoči povratni polfinalni tekmi, smo povprašali Jana Planinca, ki je zadnje tekme v vzpenjajoči formi:

“Mislim, da sta bila ključna elementa sobotne tekme v Kamniku sproščenost in borba na igrišču. V prvem setu smo igrali živčno in zadržano, nato pa so šle stvari veliko bolje. Kakor je izpostavil tudi Sašo Rop v svoji izjavi po tekmi, smo lahko kot nefavorizirana ekipa mnogo bolj sproščeni in šele tako smo v Kamniku prišli do svoje prave igre. Predvsem v petem setu mislim, da je odločila borbenost, saj smo osvojili nekaj točk po večih zaporednih obrambah, v katerih so praktično vsi sodelovali. To dvigne ekipo in ji da zagon, ki je v tie break nizu odločilen.”

O rezervah, ki jih še imata obe ekipi je dejal: “Kamničani imajo še rezerve v svojih sprejemalcih/napadalcih in v bloku. Na prejšnji tekmi so napravili le 6 blokov, kar je za 5 setov malo. Čeprav je velikokrat Pereira njihov glavni napadalec, vseeno velik delež njihove igre sloni na sprejemalcih in v soboto so bili ti kot celota slabše razpoloženi v napadu. Pri nas glavno rezervo vidim v zbranosti in sposobnosti, da celotno tekmo odigramo na visokem nivoju. V soboto smo še precej nihali, zato tudi izmenično osvajanje setov.”

Povprašali smo ga tudi o njegovih dosedanjih izkušnjah s polfinali državnega prvenstva: “Do zdaj sem se že dvakrat prebil do finala. Prvič smo s Kamnikom v polfinalu premagali Salonit, naslednje leto pa smo ravno tako s Calcitom premagali Triglav. Letos upam, da bo slika obrnjena :)”