Panvita Galex povedla z 1:0

Picture PreviewKranj, 30. marca. V tekmi polni preobratov so kranjski odbojkarji prikazali eno boljših predstav v letošnji sezoni, a to je bilo kljub temu premalo za drugo najboljšo slovensko ekipo. Panvita Galex je po peth nizih in po tem, ko so domači že vodili z 2:0 in dobili pod kontrolo tudi tretji niz, uspela narediti preobrat in dobiti tekmo s 3:2 (-18, -20, 21, 18, 9). Serija se zdaj seli v Mursko Soboto, kjer imajo Kranjčani še možnosti za popravni izpit, če bodo nadaljevali s podobno igro kot na prvi tekmi.

Športna dvorana Planina. 350 gledalcev. Sodnika: Ljubo Globačnik (Topolšica), Dejan Jovanovič (Komenda).

Astec Triglav: Šildenfeld, Čulibrk 9, Satler, Bilandžić 10, Ambrožič, Antonić 4, Rop 14, Bežek (L), Potočnik, Kristan 24, Štembergar Zupan 9, Berčič(L). Trener: dr. Tine Sattler.

Panvita Galex: Ajlec, Zupanc 15, Pavlovič, Mijalković 12, Kerec, Žitnik 3, Marič(L), Horvat 12, Flisar 11, Novak, Tot 17, Hrastovec. Trener: Dejan Fujs.

STATISTIČNI PODATKI

Začetek tekme je bil izenačen, saj so prvi break naredili gostje šele pri izidu 6:6 in si tako priborili tudi vodstvo ob prvem tehničnem timeoutu 7:8. Kranjčani so po odmoru prišli do vodstva z 11:9 po uspešnih servisih Antonića, a so gostje hitro spet izenačili. Pri Kranjčanih je bil v napadu neustavljiv Bojan Kristan, Simon Bilandžić pa je poskrbel, da so ob drugem tehničnem odmoru vodili domači za točko. Po odmoru pa so Kranjčani ušli na 18:15 in Fujs je vzel prvi odmor. To ni kaj prida pomagalo, saj je Sašo Rop še naprej dobro serviral in domače popeljal do vodstva 20:15 in Fujs je še enkrat reagiral s prekinitvijo za 30 sekund. Tokrat so gostje le ustavili nalet domače ekipe. Vendar le za hip, saj je bilo kmalu na semaforju 23:17. Prvo zaključno žogo je priigral Bojan Kristan, ki so jo Kranjčani tudi takoj izkoristili.

Tudi začetek drugega niza je potekal podobno kot prvi. Nobena od ekip ni uspela priigrati prednosti vse do tehničnega odmora, ki so ga tudi tokrat dobili gostje z 7:8. Po odmoru pa so do vodstva dveh točk spet prišli Kranjčani, ki so z dobro obrambo in čvrstim blokom spet prisilili Dejana Fujsa k pol minute odmora pri izidu 10:8. Gostje so obrnili izid z odličnimi servisi Žige Zupanca in 10:12 je prekinitev zahteval Tine Sattler. Kranjčani so serijo Zupanca sicer prekinili, ujeti pa gostov niso mogli, saj so preveč grešili na servisu. Bolje je svojo nalogo opravil Čulibrk, saj so Kranjčani izid poravnali na 15. Na drugi tehnični odmor pa so šli spet s prednostjo točke gostje. Domači so po asu kapetana Saša Ropa prišli do prednosti 19:17, kar je bil spet signal za Fujsa, da je treba domače umiriti z odmorom. Sašo pa se ni pustil zmesti in je takoj po odmoru dosegel še en as in Astec Triglav je imel 3 točke prednosti ob vstopu v končnico. Po napaki Tota so Kranjčani vodili že 23:19. Za prvo zaključno žogo je z zgrešenim servisom »poskrbel« Mijalković.

V tretjem nizu so gostje nekoliko bolj zbrano začeli in si priigrali prednost 2:5. Kranjčani so napravili nekaj napak v obrambi, zato je Tine Sattler vzel pol minute odmora. Triglavani so sicer ustavili nalet Panvite, a so gostje izkoristili še nekaj napak v napadu domačih in pri prvem tehničnem odmoru so vodili s 4:8. Predvsem je precej bolj kot v prejšnjih nizih funkcioniral gostujoči blok, domači pa slabše in Prekmurci so držali vodstvo 4 točk. Ko je v igro vstopil Rok Satler so Triglavani zmanjšali zaostanek na 3 točke, po asu Kristana pa na 12:14.  Izenačil je Čulibrk z dvema neubranljivima servisoma na 15. točki, tehnični odmor pa so spet dobili gostje za točko. Ko so z blokom ustavili Kristana in je še dvakrat uspešno serviral Mijalković, so si soboški odbojkarji spet priborili prednost 18:21 in Tine Sattler je vzel drugi odmor. Gostje se tokrat niso pustili ustaviti in prednost povišali na 19:23. Z asom Bojana Kristana so si domači spet priigrali zaostanek dveh točk in pri 21:23 je time-out vzel Fujs. Odmor je pomagal, saj so Sobočani prišli do prve zaključne žoge, ki so jo z uspešnim blokom tudi izkoristili.

Četrti niz so bolje odprli gostje in spet povedli z 2:5. Uspešno je dvakrat serviral Tomaž Horvat in Tine Sattler je vzel pol minute odmora za svojo ekipo. Tokrat so Kranjčani hitro odgovorili in ujeli priključek pri 4:5. Ob tehničnem odmoru je bil izid spet 4:8 za goste, saj so Sobočani z dobrimi obrambami nabirali točke, Kranjčani pa so nekaj težkih žog zaključili v nasprotnikovem bloku. Gostje so v tem nizu bolje sprejemali začetne udarca domače ekipe in tudi bolje servirali in Kranjčani so tudi ob drugem tehničnem odmoru zaostajali za 4 točke. Ko so igralci iz Murske Sobote vodili s 13:19 je Tine Sattler vzel drugi odmor. Tudi po tem odmoru je vse bolj kazalo, da bo zmagovalca odločil peti niz. Pri izidu 16:23 pa je bilo to že povsem jasno, saj so gostje z zanesljivo igro poravnali izid v nizih na 2:2.

V petem odločilnem nizu so do prve občutne prednosti prišli gostje. Po asu Mijalkovića je bilo 4:6 in Sattler je vzel pol minute odmora. Po odmoru sta sledili še dve napaki v kranjski vrsti in Panvita Galex je prišla do prednosti 5:9. Padec v igri Kranjčanov je bil občuten in gostje so to dobro izkoristili in povedli s 6:11, kar je za peti niz že lahko neulovljiva prednost. Tako je tudi bilo in Panvita Galex je zasluženo prišla do prve zmage in vodstva v četrtfinalni seriji, ki se nadaljuje v soboto v Murski Soboti.