Prva tekma četrtfinala končnice

KZadnja_fotkaranj, 29. marca. Še en dan nas loči od prve četrtfinalne tekme, ki jo bodo odbojkarji Astec Triglava odigrali proti Panviti Galex iz Murske Sobote. Odbojkarski dogodek leta za kranjsko ekipo se bo začel ob 19. uri v ŠD Planina. Kot kaže, bodo Kranjčani dodobra napolnili tribune in pripravili izvrstno vzdušje v podporo domači ekipi, zato vabimo vse, ki se še niste odločili za ogled tekme v živo, da to vsekakor storite. Med odmori bodo za umiritev navijaških strasti  poskrbeli plesalke in plesalci PK Tinča, za delitev pravice bosta skrbela Ljubo Globačnik iz Topolšice in Dejan Jovanovič iz Komende, za pravilen potek srečanja pa bo skrbel izkušeni delegat Ivan Demšar iz Kranja.


ASTEC TRIGLAV GRE NA ZMAGO

Odbojkarji Astec Triglava že težko pričakujejo sredino prvo tekmo četrtfinala končnice. Zadnje tekme v zeleni skupini sicer niso odigrali na najvišji možni ravni, čeprav je bil viden opazen napredek v njihovi igri v primerjavi z začetkom sezone. Kljub temu, da so z nekaj smole pristali v slabši – zeleni skupini tekmovanja v 1.DOL, pa Kranjčani še zdaleč niso vrgli puške v koruzo z načrti za končnico, kjer bodo skušali odigrati čim bolje in ponoviti dosežke iz zadnjih treh sezon, ko so se uvrstili v polfinale in trikrat zapored osvojili četrto mesto v državnem prvenstvu.

{mp4 autostart=”true”  width=”320″ height=”240″}astec triglav 003{/mp4}

Svojega četrtfinalnega nasprotnika so v rednem delu prvenstva v Kranju premagali s 3:0, čeprav je treba priznati, da je bila to ena slabših predstav Panvite Galex v prvem delu tekmovanja.  Na gostovanju v Murski Soboti pa so Triglavani izgubili z istim izidom, vendar kljub izidu niso bili povsem brez možnosti, saj so še posebej v drugem nizu pošteno zapretili nasprotniku in pravzaprav dobljeni niz zaradi nezbranosti zapravili.

Tudi če pogledamo še bolj nazaj v zgodovino, so bili Kranjčani v medsebojnih dvobojih uspešnejši od Sobočanov, saj so v 1.DOL v obdobju od sezone 2006/07, odkar so stalni član prvoligaške druščine, zmagali enajstkrat, Prekmurci pa šestkrat. Astec Triglav je uspešno igral tudi na gostovanjih v Murski Soboti. Vsi se še zelo dobro spominjamo lanske sezone, ko so Prekmurci startali s številko 3 v končnici, Gorenjci pa s šestega mesta in so v obeh četrtfinalnih tekmah zmagali. Vsi navijači in privrženci Kranjčanov si želijo, da bi bilo podobno tudi letos.

SPORED ČETRTFINALNIH TEKEM:

1. tekma:  Astec Triglav – Panvita Galex  
sreda, 30.3.2011, 19:00, 
ŠD Planina Kranj

2. tekma:  Panvita Galex – Astec Triglav  
sobota, 2.4. 2011, 19:30,
OŠ I, Murska Sobota

3. tekma:  Panvita Galex – Astec Triglav  
sreda, 6.4.2011, 20:00,   
OŠ I, Murska Sobota