Panvita Pomgrad tudi tokrat s polnim izkupičkom v Kranju

panvita 20151004 1454872174Kranj, 20. februarja. Tudi po 3 krogih modre skupine je Triglav Kranj še brez zmage. Tokrat jih je v domači dvorani premagala Panvita Pomgrad s 3:1 (23, -19, 20, 23). V sicer zelo izenačeni tekmi, so gostje z bolj odločno igro v ključnih trenutkih dobili pomembne točke in prišli do zmage v Kranju. S tremi točkami so se Prekmurci prebili na 3. mesto v modri skupini, Triglav pa ostaja na petem mestu. Kranjčani zdaj gostujejo v Kanalu pri Salonitu, že naslednjo soboto pa bo spet domača tekma proti Calcitu Volleyballu.

Športna dvorana Planina. 200 gledalcev. Sodnika: Globačnik (Topolšica), Markelj (Bled).

Triglav Kranj: Lužovec 5, Hafner 1, A. Kök, Maček, Bregant, Uršič 6, Bežek(L), Kos 2, Mali 14, M. Kök 27, Rezar 5, Pleša, Jovanov. Trener: Sašo Rop.

Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran 7, Kvas 2, Detela 10, Rojnik 12, Flisar 7, Fridrih(L), Bogožalec 26, MenihL), Grabar, Drvarič.

Kranjčani so tekmo začeli brez svojega korektorja in kapetana Janka Breganta. Gostje iz Murske Sobote so na hitro povedli s 4:0. Dva uspešna bloka Mateju Köku, dve njegovi napaki ter uspešen napad Panvite in Sašo Rop je moral poseči po prvem time-outu. Kranjčani zaostanka do prvega tehničnega odmora niso uspeli zmanjšati. Po odmoru je sicer nekaj časa kazalo, da se bo domača šesterka uspela približati gostom, a Bogožalec tega ni dopustil, saj je z odličnimi servisi in napadom goste oddaljil na 12:6 in domači trener je izkoristil še svoj drugi odmor. Miha Mali je z asom le približal Kranjčane na 4 točke zaostanka, a to je bil le kratek preblisk na strani Kranjčanov, saj je Detela s servisom pripomogel k ponovnemu vodstvu za 6 točk. Blok Rezarja Bogožalcu in napaka v napadu Rojnika so omogočile Triglavu zmanjšanje zaostanka na 2 točki in upanje, da se morda rezultat vseeno obrne. Matej Kök je vztrajno nizal točke v napadu in pri 21:20 za Panvito so si gostje privoščili še en time-out. Kranjčanom je uspelo pri 22 izid celo izenačiti, a kot se dostikrat zgodi, so se v tem dolgem lovljenju razlike tudi upehali. Detela je priboril prvo zaključno žogo z neubranljivim servisom. Gostje so jo izkoristili šele v drugem poizkusu, potem ko so v bloku zaustavili najučinkovitejšega pri domačih Mateja Köka.
V začetku drugega niza gostje niso uspeli presenetiti Triglava in začelo se je bolj izenačeno. Za prvo vodstvo Panvite za 2 točki je s pravo bombo poskrbel Bogožalec. A veselje gostov je bilo kratko, saj so Kranjčani hitro odgovorili in nato se je spet nadaljevalo povsem izenačeno. Prvič je Kranjčane v vodstvo popeljal z asom Matej Kök. Na nasprotni strani je odgovoril Aljoša Bogožalec in ponovno vrnil vodstvo na stran Panvite z dvema odličnima servisoma, ki so jih domači sprejeli na nasprotnikovo stran. Tehtnica se je ponovno vrnila na kranjsko stran, ko je dve napaki v napadu storil Detela, Rojnik pa še prej zgrešil servis. Nejc Uršič je z blokom ustavil Flisarja, kar je pomenilo 19:16 za Triglav in Panvita je vzela odmor. A Kranjčani so dosegli še dve lepi točki zapored z odlično igro v obrambi in Dejan Fujs je zaukazal še drugi time-out za goste. Gostje so sicer dosegli dve zaporedni točki, a so Kranjčani takoj ustavili mini serijo, priborili zaključno žogo in jo z blokom Rojniku tudi takoj izkoristili.
V tretjem nizu se je ponovila zgodba iz začetka prvega. Gostje so dosegli štiri točke zapored, Kranjski trener je moral spet poseči po odmoru pri 4:0 za Panvito. Gostje so prednost 3 točk držali, Kranjčani so jim to omogočali s slabšim servisem in nekaj zmedene igre po že ubranjenih žogah v obrambi. Miha Mali je imeli že v zraku žogo za  znižanje na točko zaostanka, pa mu to ni uspelo. Panvita je s tretjim asom Detele povišala na 13:9 in tako so gostje rešeili edino resnejšo priložnost Kranjčanov v tem nizu za preobrat. Bogožalec je bilo še naprej podobno uspešen na servisu tudi z nekaj sreče za vodstvo 18:12. Rop je vzel odmor, a “Fortuna” je še naprej delala za goste, ki se jim je žoga res nekajkrat srečno odbila, tako pač je – sreča spremlja hrabre. Kranjčani se klub zaostanku 13:20 še niso predali, gostje pa tudi niso prav nič popuščali, tako da smo gledali izenačen boj tudi v končnici, kljub zaostanku Kranjčanov. V samem zaključku niza so gostje imeli že prednost 23:17, ki pa se je prepolovila, ko je bil na servisu Matej Kök. Po dveh zaporednih time-outih Dejana Fujsa, pa so gostje uspeli zaustaviti serijo Kranjčanov in vendarle zaključiti niz po dveh napakah Kranjčanov v svojo korist.

V četrtem nizu so imeli na začetku rezultatsko pobudo Kranjčani, po bloku Mihi Maliju pa so do prednosti prišli igralci Panvite. Po tehničnem odmoru so po zaslugi Mateja Köka, ki je izvrstno serviral, Kranjčani prišli do prednosti 13:11, ki pa so jo izjemno hitro tudi zapravili. Fujs je vzel odmor, Matej po odmoru je zgrešil servis, na drugi strani pa so gostje kaznovali vsako najmanjšo napako domačih in prišli do prednosti 15:13. Tudi to prednost so Kranjčani izničili, čeprav so gostje še vedno vodili, ko so šli na drugi tehnični odmor s točko prednosti. Prelomni trenutek v četrtem nizu je bil sicer blok Flisarja Mateju Köku in prednost 20:18 za Prekmurce. Kranjčani so se pri 22 še enkrat vrnili v igro in izid izenačili. A to je bil le labodji spev. Napaka pri sprejemu na servis Detele in zmaga je odšla v Mursko Soboto.