Rastem s knjigo tudi na Turnirju regij Kranj 2016

JAK logoKranj, 17. februarja. Pod pokroviteljstvom Javne agencije za knjigo in njihove akcije Rastem s knjigo, so vsi udeleženci turnirja regijskih reprezentanc prejeli knjigo Odprava zelenega zmaja, katere avtor je slovenski mladinski pisatelj Slavko Pregl. Knjigo Jugoslavija, moja dežela, avtorja Gorana Vojnoviča, pa so prejeli tudi vsi trenerji.

Med mladimi smo naredili kratko anketo o njihovih bralnih navadah. Vprašali smo jih, katero knjigo so nazadnje prebrali, kaj nasploh radi berejo in če so pred kratkim prebrali knjigo slovenskega avtorja.

rastem s knjigo 01

Katja iz reprezentance Štajerske je povedala, da veliko bere in da rada bere vse. Pred kratkim je prebrala povest Ko zorijo jagode, slovenske pisateljice Branke Jurca. Posega tudi po tujih avtorjih.

Ana iz reprezentance Dolenjske rada bere ljubezenske in mladinske knjige. Nazadnje je prebrala Malega princa, od slovenskih avtorjev pa je bila zadnja knjiga Blazno resno o šoli od Dese Muck.

rastem s knjigo 05

Jaka iz reprezentance Gorenjske se je najprej pošalil, da predvsem rad bere SMS-e, nato pa nadaljeval, da je nazadnje prebral knjigo Burja nad mrzlo reko od Ivana Sivca. Knjiga je imela zgodovinsko tematiko in je bila del obveznega domačega branja.

Maks iz reprezentance Primorske je povedal, da rad bere zabavne knjige in da je pred kratkim prebral knjigo Mikija Mustra Dogodivščine Zvitorepca, Trdonje in Lakotnika, pred tem pa knjigi tujih avtorjev iBoy in Harry Potter 7.

rastem s knjigo 03