Povratna tekma z Mariborom

V soboto ob 17.30 se bodo v ŠD Planina Triglavani v izjemno pomembni tekmi pomerili z Mariborčani. Tekme z vsakim krogom pridobivajo na teži, saj se približuje razdelitev na modro in zeleno skupino. Do konca rednega dela je le še pet krogov, v katerih bodo naši nasprotniki Maribor, Krka, Salonit, Hoče in ACH. Izmed slednjih ekip so tri v samem vrhu, med drugim tudi Maribor. Štajerci imajo dve zmagi in pet točk več kot Kranjčani ter se nahajajo na četrtem mestu, Triglavani pa na šestem in zadnjem, ki še vodi v modro skupino. Po porazih proti Calcitu in Panviti se je zaostanek Hoč za nami zmanjšal na samo štiri točke, zato bi zmaga proti Mariboru prišla še kako prav.

Na prejšnjem srečanju so Kranjčani v gosteh najprej zaostali na 0:1, nato pa osvojili tri zaporedne sete in se veselili treh točk. Ekipi sta bili takrat povsem izenačeni v učinkovitosti sprejema in napada, odločali so predvsem bloki in neizsiljene napake. V prvem setu so si jih Triglavani privoščili 11, nato pa do konca tekme le še 10, medtem ko so jih Mariborčani v zadnjih treh setih nabrali 25. Pri domačih je takrat izstopal predvsem Jernej Detela s 30 točkami, izmed Kranjčanov pa jih je največ dosegel kapetan Janko Bregant-24.

Če bodo Kranjčani igrali disciplinirano, z malo napakami, in zopet izkoristili svoj močan blok, imajo dobre možnosti proti Deteli, Crnjanskemu in ostali zasedbi četrtouvrščene ekipe.