Pričakovana zmaga Astec Triglava proti Duolu

Kranj, 7. oktobra. Astec Triglav je z izidom 3 : 0 (18, 18, 18) premagal Duol iz Ljubljane. Tekma ni bila posebej kakovstna in tudi maloštevilne publike ni posebej navdušila. pri domačih je zelo dobro odigral kapetan Sašo Rop, pri gostih pa je bil soliden Pokeršnik. Kljub ne posebej zanimivi predstavi, pa šteje prva zmaga Kranjčanov v prvenstvu in prve tri točke za dvig samozavesti pred sobotno preizkušnjo v Murski Soboti.

Športna dvorana Planina. 150 gledalcev. Sodnika: Gril (Limbuš), Miklošič(Maribor).

Astec Triglav
: Ivartnik (L), Čulibrk 6, Ambrožič, Bilandžić 5, Planinc 8, Antonić, Rop 17, Bežek, Potočnik 1, Štembergar Zupan 7, Berčič 1. Trener: Marko Brumen.

Duol: Stravnik 1, Slobodnik , Ogrizek 4, Jereb 8, Perhaj 1, Palma (L),  Skvarča, Pokeršnik 14, Mršić 2, Štern, Erbežnik, Zajec, Purgar, Novak 4. Trener: Damjan Marinko

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Domači odbojkarji so odlično začeli tekmo in povedli s 4:1. Pri izidu 6:2 za Astec Triglav je Marinko vzel prve pol minute odmora, saj so imeli odbojkarji Duola obilo težav pri sprejemu začetnega udarca nasprotnika. Ob prvem tehničnem odmoru so vodili domači z 8:3. Gostje so se uspeli približati na -3 po nekaj napakah domačega napada, a Triglavani so se hitro zbrali in ustavili niz gostov. Po napaki gostujočega podajalca Perhaja in vodstvu Asteca s 14:9 je Marinko vzel drugi odmor. Po tehničnem odmoru so Triglavani še vedno vodili za 5 točk, a zopet zaigrali slabo v napadu, tako da je pri izidu 17:15 Brumen vzel svoj prvi odmor. Potem pa se je v napadu razigral Sašo Rop in popeljal Triglavane do vodstva 22:17, kar je bilo dovolj za zanesljivo zmago v prvem nizu s 25:18.

V začetku 2.niza so gostje prek začetnega udarca Ogrizka povedli z 2:4, a so Triglavani hitro poravnali izid, a po nekaj neučinkovitih napadih spet prepustili vodstvo gostom, ki so odšli na prvi tehnični odmor s prednostjo 7:8. Po odmoru so domači nekoliko bolj zbrano zaigrali v napadu in rezultat najprej izenačili, nato pa tudi pobegnili na 14:11, kar je bil signal za Marinka, da mora serijo prekiniti s pol minute odmora za Duol. Vodstvo treh točk je imel Astec Triglav tudi ob drugem tehničnem odmoru. Gostje so po odmoru zaostajali že z 18:13 in Marinko je vzel še drugi odmor. Gostje se nikakor niso mogli zbrati, domači so vodstvo samo še večali in Brumen je dal priložnost tudi podajalcu Ambrožiču in sprejemalcu Berčiču. Triglavani so tudi drugi niz dobili z enakim izidom kot prvega.

Začetek 3. niza je spet pripadel domačim, odlično je serviral Rop in z dvema neubranljivima servisoma Triglavane popeljal na tehnični odmor z vodstvom 8:3.  Po odmoru so domači nadaljevali s čvrsto igro, gostom pa napad nikakor ni stekel in pri izidu 13:6 je Marinko spet vzel odmor za svojo ekipo. Duolovci tudi po predahu niso uspeli parirati domačim, ki so do drugega tehničnega odmora vodstvo povišali na 9 točk – 16:7. Brumen je znova lahko malo spočil nosilce igre, saj si bodo tekme do konca leta res sledile v hudem tempu in bo vsak tak počitek prišel še kako prav. Tudi zadnji niz se je končal z izidom 25: 18, tekma, ki ni bila niti za trenutek pod vprašajem, pa z izidom 3:0 za Astec Triglav.