Prva zmaga v prvi tekmi pred domačimi gledalci

Odbojkarji Triglava iz Kranja so v tekmi 2. kroga 1. DOL za moške z rezultatom 3 : 1 (17, -17, 14, 16) premagali SIP Šempeter. Kranjčani so bili razen v drugem nizu, ko so nerazumljivo popustili, precej boljši nasprotnik in so zasluženo ovojili prve 3 točke v novi sezoni.

Športna dvorana Planina Kranj, 15. oktober 2016, gledalcev 200, sodnika Novak (Dvor) in Tomec (Novo mesto).

Triglav Kranj: Toman (L), Lužovec , Tučen , Bregant , Planinc , Beravs, Bežek, Mali , Jenko, Kök M., Kök A. , Rezar .

SIP Šempeter: Marovt , Robida, Oder, Port, Pokeršnik, Majer, Vrhunc J., Vrhunc G., Javornik, Majcenovič, Hirci, Markovič, Hrastovec (L)

STATISTIKA

V prvem nizu sta bili ekipi do prvega tehničnega odmora izenačeni, po odmoru pa so Kranjčani stopili na plin in s čvrstim blokom ustavljali napade nasprotnika in ga silili v napake. Do drugega odmora so Šempetrani dosegli le 2 točki. Gostujoča ekipa se tudi po tej prekinitvi ni razigrala. Danijel Pokeršnik je bil edini, ki je skrbel, da Kranjčani niso povsem prevladali na igrišču. Gostujoči trener je pri 20:13 vzel še odmor, kar pa ni pomagalo, saj je Jure Jenko z dvema blokoma popeljal domače do neulovljive prednosti.

Drugi niz so bolje začeli gostje, povedli so s 5:2. Kranjčani so slabše sestavljali blok in grešili na začetnem udarcu, kar so Šempetrani s pridom izkoriščali in s 3 točkami prednosti dočakali tudi prvi tehnični odmor. Gostje so potem prednost na račun napak Triglava v napadu povečali na 4 točke. Pri 12:8 za Šempeter je Rop vzel pol minute odmora, a njegovi fantje niso uspeli ujeti ritma iz prvega niza. Medla igra v bloku Kranjčanov je gostom omogočila visokih 16:11. Ko so po odmoru Kranjčani tudi nekaj slabše sprejemali servis gostov, so Šempetrani ušli že na 19:12, V končnici se je razigral Danijel Pokeršnik in poskrbel, da so gostje izenačili na 1:1 v nizih.

 

Tretji niz se je začel izenačeno, z blokom Lužovcu so gostje prišli do prednosti dveh točk, ampak Kranjčani so z dobro obrambo hitro spet vzpostavili ravnotežje in z asom Rezarja odšli s prednostjo na prvi tehnični odmor. Rezar je dobro serviral tudi v nadaljevanju in silil goste v napake, tako da je bil Cilenšek prisiljen vzeti pol minute odmora pri izidu 10:7 za domače. Gostje so nekoliko zajeli sapo, a le za hip, saj so Kranjčani z asom Beravsa hitro spet ušli na prednost 4 točk. Potem so Kranjčani strnili blok, Rezar je dodal točko v napadu in odpora Šempetra v tretjem nizu je bilo konec.

Četrti niz so bolje začeli domači, ki so po asu Breganta držali pobudo, se zgledno borili v obrambi in nasprotniku niso dopuščali, da bi razvil svojo igro. Igralci Šempetra so znova veliko grešili na servisu, kar jim je kljub nekaterim lepim potezam onemogočalo ujeti priključek. Cilenšek je poizkušal z menjavami, a se mu to ni obrestovalo. Po drugem tehničnem odmoru je znova stopil na sceno Rok Rezar, ki je izvrstno serviral, domači so ušli na 18:13 po bloku Danijelu Pokeršniku, kar je zadoščalo za zmago v nizu in na tekmi.