Prvakom odščipnili točko

Triglavani so v 2. krogu modre skupine na gostovanju pri ACH Volley Ljubljana izgublili šele po izjemni borbi z rezultatom 3:2 (14, -22, 18, -26, 5). Trener Sašo Rop: “Za nami je tekma nihanj, a na koncu so si nasprotniki zaslužili zmago. Bili smo boljši od njih v nekaj segmentnih tekme in to je bilo dovolj za točko. Še vedno ni to igra, ki jo želimo, vendar se letos kaže velika priložnost. Naslednja tekma bo 28.1. ob 18h doma proti Mariboru in moramo napolniti dvorano.”

Poročilo tekme (avtor ACH Volley Ljubljana):

ACH Volley Ljubljana : Hiša na Kolesih Triglav 3 : 2 (14, -22, 18, -26, 5).
ACH Volley Ljubljana: Marković, Kržič, Satler (L), Šket 12, Najdič 1 , Marovt, Šen, Koncilja 9, Kovačič (L), Gjorgiev 27, Sešek, Pokeršnik 26, Videčnik 12, Song. Trener: Radovan Gačič
Hiša na Kolesih Triglav: Andovski, Nanut, Peruničič 12, Tučen 5, Fajfar (L), Snedec 5, Šilanič 2, Mali 15, Adžović, Jovović 31, Zalokar (L), Maček, Jančič 1. Trener: Sašo Rop.
Uvod tekme je minil v znamenju ljubljanskih odbojkarjev, ki so tekmo začeli po svojih željah. Z agresivnim začetnim udarcem in razpoloženimi napadalci so bili nezaustavljivi in si hitro priigrali neulovljivo prednost ter uvodni niz zmagali s prepričljivih 25:14.
Na začetku drugega niza smo videli boljšo igro gostov iz Kranja, ki so povedli s 6:3, predvsem so bili učinkoviti v napadalnih akcijah. Zmaji so hitro izničili zaostanek in po uspešnih napadih Pokeršnika in Gjorgieva izid na sedmi točki poravnali. V nadaljevanju smo bili priča enakovrednemu boju, odbojkarji Hiše na Kolesih pa so vztrajno sledili favoriziranemu tekmecu in v končnici z borbeno igro niz na 22. točki osvojili.
Tretji niz je potekal po notah Ljubljančanov, ki so se že na samem začetku oddaljili od tekmecev, prednost pa ohranjali vse do zaključka. V igro gostov se je prikradlo veliko število napak, kar so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana s pridom izkoriščali. 12. napako gostov je v napadalni akciji storil Jovović, kar je pomenilo zmago za domače odbojkarje s 25:18 in vodstvo z 2:1 v nizih.
V četrtem nizu so do prve občutnejše prednosti po točkah Peruničića in Jovovića prišli odbojkarji Hiše na Kolesih (9:12), na kar pa so odgovorili odbojkarji ACH Volleyja s Pokeršnikom na čelu, ki je dosegel kar štiri zaporedne točke (13:12). Slovenski prvaki so si v končnici četrtega niza z dvema uspešnima napadoma Pokeršnika priigrali tri zaključne žoge (24:21), ki pa jih niso izkoristili, Triglavani so se s čvrstim blokom ubranili in prešli v vodstvo. Sledila je razburljiva končnica v kateri pa so bili bolj zbrani gostje in po novem bloku, tokrat Jovovića izid v nizih izenačili na 2:2.
Nesrečno izgubljeni četrti niz je oranžne zmaje pošteno razjezil in to so pokazali na najboljši možen način. Po izenačenju na 2:2 so z delnim izidom 6:0 pobegnili gostom in pri menjavi strani tako vodili z 8:2. Videčnik je z asom za 11:4 praktično odločil zmagovalca dvoboja, ki se je zaključil s 26. točko danes razpoloženega Pokeršnika (15:5).
Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Težka tekma je za nami, ki smo jo vseeno uspeli zmagati. Čeprav ostaja grenak priokus zlasti po treh zapravljenih zaključnih žogah v četrtem nizu. Na današnjem srečanju smo si dovolili preveč padcev v igri, gledano tako s tehničnega vidika, kakor tudi z energijo. To so s pridom izkoristili gostje, ki veljajo za nepopustljive tekmece in nam povzročili kar nekaj sivih las. Tekmo je potrebno dobro analizirati in se pripraviti na nadaljnje obračune, ki nas čakajo v prvenstvu.«