Salonit Anhovo še drugič letos v Kranju

Astec Triglav na zmago!Kranj, 12. aprila. Med kranjskimi ljubitelji odbojke se stopnjuje napetost pred sredino prvo polfinalno tekmo proti Salonitu Anhovo, ki se bo v Športni dvorani Planina začela ob 19. uri. Zanimanje za tekmo je veliko, tako med domačimi navijači kot tudi pri gostih iz Kanala, ki so za tekmo napovedali prihod posebnega avtobusa z navijači iz Primorske. Vsekakor si igralci zaslužijo številčno podporo s tribun na tekmi, ki jo kranjski odbojkarski delavci ocenjujejo kot odbojkarski dogodek leta. Gostujoča ekipa je v tem dvoboju favorizirana, saj gre za klub z izjemno odbojkarsko tradicijo. Salonit Anhovo, večkratni državni prvak in pokalni zmagovalec, ima tudi letos po imenih precej bolj zvenečo ekipo kot Astec Triglav. Seveda pa je na srečo v športu tako, da papirnati favoriti ne zmagujejo vedno in na to karto igrajo tudi kranjski odbojkarji. Sistem tekmovanja je enak kot v četrtfinalu, torej dve tekmi in boljši iz teh dveh tekem po znanih kriterijih gre v finale, slabši pa bo nastopil v malem finalu v tekmah za 3. mesto.

Na drugo tekmo, ki bo v soboto, 17.4.2010 ob 19. uri v Kanalu, pa bo organiziran tudi brezplačen avtobusni prevoz iz Kranja – prijave sprejemamo na blagajni ŠD Planina v sredo na prvi tekmi ali pa na info@oktriglav.si do popolnitve mest.

Vročica pred prvo tekmo polfinala končnice 1.DOL Radenska Classic med Astec Triglavom in Salonitom Anhovo narašča, tako pri igralcih kot pri ljubiteljih odbojke, ki bodo kot kaže dodobra napolnili kranjsko Športno dvorano Planina. Gostje iz Kanala v prekinitvi prvenstva niso držali križem rok in so odigrali tudi pripravljalni tekmi s sosedi iz Prvačine in obe izgubili. Seveda to ni podatek, ki bi povedal, v kakšni formi je ekipa stratega Dragutina Šukerja. Prevejani in izkušeni hrvaški trener je prav gotovo analiziral nasprotnika, enako velja seveda tudi za njegovega nasprotnika na klopi Kranjčanov, izkušenega dologoletnega  stratega ekipe Astec Triglav, Marka Brumna. Ne glede na to, da so Kranjčani dvakrat letos v uradni tekmi proti Kanalcem izgubili, še zdalec niso vrgli puške v koruzo in si želijo čim ugodnejšega rezultata tudi v polfinalu državnega prvenstva. Recept za zmago proti Salonitu je več ali manj znan: ustaviti Davida Szaba pri čim manjšem številu doseženih točk in ne dovoliti ostalim napadalcem, da bi se preveč razigrali. Če bodo Kranjčani ponovili serviranje s tekme proti Galex-Miru v četrtfinalu in zraven dodali še nekaj tiste nepopustljivosti in dobre igre v obrambi, potem se lahko nadejajo uspeha tudi proti tako renomiranemu nasprotniku kot so Kanalci. Predvsem Triglavanom želimo, da jim uspe ponoviti podvig izpred dveh sezon. Takrat so v domači dvorani 23. februarja 2008 premagali Salonit Anhovo s 3:0.
Povedati je potrebno, da po nekaterih informacijah uvrstitev v polfinale končnice med najboljše štiri ekipe v državi še ne omogoča igranja v evropskih pokalih. Točne uradne informacije o tem ni na razpolago na spletnih straneh OZS. V pravilniku o tekmovanju v Pokalu Slovenije je navedeno, da zmagovalcu pripada nastop v evropskem pokalu, nič pa ni rečeno o tem, kako ta privilegij “podeduje” drugi finalist, v primeru, da je pokalni zmagovalec tudi državni prvak. V pravilniku o tekmovanju v članskem državnem prvenstvu pa podatkov o tem, kdo bo dobil možnost nastopa v evropskih pokalih, tudi nismo zasledili.