Salonit uspešnejši v prvi tekmi

Thumbnail PreviewKranj 14. aprila. V prvi polfinalni tekmi končnice 1.DOL Radenska Classic je Astec Triglav izgubil s Salonitom Anhovo z 1:3 (15, -21, -21, -24). Po izjemnem prvem nizu Kranjčanov so se Kanalci zbrali in si priigrali lepo prednost pred povratnim srečanjem v Kanalu v soboto. Pred rekordnim številom gledalcev v tej sezoni Kranjčani niso razočarali svojih privržencev.Kljub izjemni borbenosti so napravili nekaj več neizsiljenih napak kot gostje, ki so prek odličnega Szaba znali v ključnih trenutkih tekmo speljati v svojo korist.

Športna dvorana Planina. 650 gledalcev. Sodnika: Seifried in Miklošič (oba Maribor).

Astec Triglav: Ivartnik (L), Čulibrk 9, Ambrožič, Klemenčič(L), Bilandžić 6, Planinc 18, Antonić 1, Rop 8, Bežek , Potočnik, Štembergar Zupan 15, Berčič, Hafner 1, Rezar. Trener: Marko Brumen.

Salonit Anhovo:  Paravan(L), Szabo 22, Potočnik 7, Kaminski 11, A. Kovačič 9, Šabec 9, Paliska ,Vidić, Berlot, Savičić 1, Dabović 6, Mijatovič. Trener: Dragutin Šuker.

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

PRISPEVEK RTVSLO

Picture Preview

Po izenačenem začetku so gostje povedli z 2:5 na začetni udarec Kaminskega in po nekaj napakah Kranjčanov v napadu. Pri tem izidu je Brumen vzel tudi pol minute odmora. To ni kaj prida pomagalo, saj so Kanalci s servisom Dabovića izid še povišali na 3:7. Ko je pri domačih prišel na začetni udarec Sašo Rop, so Kranjčani izid znižali na 6:7 in tokrat je odmor vzel gostujoči trener Šuker. Po odmoru so gostje dosegli še eno točko in odšli na tehnični time-out s prednostjo dveh točk. Po dveh zaporednih točkah Planinca – v napadu in bloku Szabu – pa so domači spet prišli v vodstvo z 10:8. Odlična obrambe domačih so imele za posledice vodstvo Triglava s 13:9 in Šuker je vzel svoj drugi odmor. Po odmoru se je lažje poškodoval Szabo, ki ga je za nekaj točk zamenjal Potočnik. Še nekaj napak gostov in drugi tehnični izid so dobili domači s 16:9. Po odmoru so po vodstvu Triglava z 18:9 gostje naredili na servis Potočnika serijo treh točk in Marko Brumen je vzel še svoj drugi odmor. Kranjčani so nato vzpostavili ravnotežje in niz zanesljivo pripeljali do konca.

Na začetku drugega niza so gostje začeli odločno v napadu in na začetnem udarcu in dali vedeti, da tekma še zdaleč ni odločena. Povedli so z 1:5 in Brumen je takoj reagiral s pol minute odmora. Kranjčani so nato nalet Kanalcev nekoliko ustavili, kljub temu pa so na prvi tehnični odmor šli s prednostjo 5 točk gostje. Po bloku Kaminskega Bilandžiću so Kanalci vodili že 4:10. Kranjčani so na servis kapetana Ropa izid znižali na 7:11, nato pa po lepi potezi Planinca na 11:13. Dve točki prednosti so imeli gostje tudi ob drugem tehničnem odmoru. Po odmoru je dvakrat odlično serviral Damir Šabec in Kanalci so spet ušli na 4 točke prednosti. Brumen je vzel še svoj drugi odmor. Po odmoru so gostje še bolj strnili blok, Triglavani so napravili nekaj in izid je bil 17:23 za goste. Ko je na začetni udarec prišel Antonić, so Triglavani prisilili goste v nekaj napak in izid znižali na 20:23, kar je bil znak za Šukerja, da je potrebna prekinitev. Po odmoru je prvo začetno žogo priigral Szabo, a je niso gostje niso takoj izkoristili, zato pa je Szabo zaključil niz pri 21:25 in izid poravnal na 1:1.

V tretjem nizu so po izenačenem začetku prvič povedli domači za dve točki s 3:5, a so jih gostje prek Szaba takoj ujeli. Na prvi tehnični odmor so šli s prednostjo točke domači. Po odmoru so gostje prišli do vodstva po asu Daboviča najprej za točko, nato pa po napaki domačih v napadu z 8:10. Brumen je vzel pol minute odmora. Kranjčani so nato izid poravnali pri 10. Do drugega tehničnega odmora si nobena od ekip ni priborila večje prednosti, domači so odšli na ta odmor s točko prednosti. Tudi po odmoru se je nadaljevala izenačena igra. Kranjčani so sicer imeli rahlo pobudo, a rezultatsko je niso udejanili, zato pa so gostje izkoristili dve svoji priložnosti in prišli do vodstva dveh točk v končnici – 19:21. Brumen je takoj reagiral s pol minute odmora. Kanalci so nato še uspešno ustavili Planinca in povedli z 20:23. Niz je z asom zaključil Kovačič.  

Tudi četrti niz se je začel izenačeno, pri gostih je točke nabiral Szabo, pri domačih pa Štembergar Zupan. Salonit je prvič prišel v vodstvo s 5:7 po napaki Kranjčanov v napadu in vodstvo dveh točk ohranili tudi ob prvem tehničnem odmoru. Po odmoru so Kanalci ušli na 4 točke prednosti, potem ko je Dabović spet odlično serviral in so uspešno zaključili tudi protinapad. Pri izidu 7:11 je Brumen vzel prve pol minute odmora za domačo vrsto. Kranjčani so po asu Hafnerja izid znižali na dve točki zaostanka, a so gostje s čvrsto obrambo in zanesljivo igro v napadu prednost povišali na 12:16. Na začetni udarec Szaba je Salonit izid povišal na 5 točk prednosti. Triglavani so se še naprej borili za vsako točko, na začetni udarec Ropa prišli na 19:20, a potem so dve zaporedni točki spet osvojili gostje in prišli na 19:22. Brumen je vzel še drugi odmor. Gostje so nadaljevali zbrano in z zanesljivo igro držali prednost, domači pa poizkušali vse, da bi ujeli priključek, kar jim je pri 22:23 tudi uspelo. Prve zaključne žoge Kanalci na servis Szaba niso izkoristili, še več, domači so izid pri 24 poravnali, a so se tukaj tudi ustavili, saj so Kanalci svojo drugo zaključno žogo prek Szaba izkoristili in tekmo dobili z 1:3 in si tako pred povratno tekmo pred domačimi gledalci priigrali lepo prednost.