Starejši dečki končali kvalifikacije.

grb_za_clanke_nova Kranj, 13. decembra. V športni dvorani se je končal še zadnji turnir v letošnjih kvalifikacijah DP za starejše dečke. Prvi ekipi Astec Triglava se je uvrstitev v A skupino, kljub zmagi nad direktnim konkurentom, izmuznila za las (zaradi slabše razlike v dobljenih/izgubljenih nizih), druga ekipa je pričakovano izgubila obe tekmi, vendar je tudi pri njih zaznati napredek.

 

ŠD Planina Kranj, Gledalcev 55. Sodniki: Atanasov, Kavčič, Zupančič

Za odbojkarji Astec Triglava je še zadnji kvalifikacijski turnir v kategoriji starejših dečkov. Za ekipo A je bil turnir ključnega pomena za uvrstitev v A ligo. Fantje ekipe A so prikazali odlično igro in v razburljivi tekmi celo premagali ekipo Črnuč, kar pa se je na koncu pokazalo, da vendarle ni bilo dovolj za uvrstitev v A ligo, zmanjkalo je namreč par setov v skupni tabeli. Lahko rečemo, da so fantje dali na teh dveh tekmah vse od sebe in da se A liga ni odpeljala na današnjem turnirju, ampak žal že prej, saj zaradi poškodb in bolezni na prejšnjih turnirjih nismo bili vedno v polni postavi.

Fantje iz ekipe B so odigrali po svojih zmožnostih in iz tekmo v tekmo bolje, tako da si prav tako zaslužijo pohvale.

Sedaj prihaja čas, ko bodo fantje morali še bolj vestno in zavzeto trenirati, da bi izkoristili svoj potencial, ki ga zagotovo imajo.

Rezultati:
Astec Triglav A –  Ljubljana Črnuče: 2:1 (17:25, 28:26, 17:15)
Astec Triglav A – Brezovica: 0:2  (17:25, 19:25)
Astec Triglav B – Brezovica: 0:2 (16:25, 12:25)
Astec Triglav B – Ljubljana Črnuče: 0:2 (13:25, 12:25)