Druga ekipa Astec Triglava zabeležila pomembno zmago!

 

grb_za_clanke_nova Kranj, 12. decembra. Mladi Triglavani so v dobri odbojkarski predstavi premagali favorizirane goste iz Mokronoga s 3:1 (-21, 18, 14, 20) in s tem osvojili pomembne tri točke s katerimi so ujeli priključek z zgornjim delom prvenstvene lestvice. Sicer so še vedno na 5. mestu.

 

ŠD Planina Kranj. Gledalcev 65; sodnika: Kavčič, Vratarič

Astec Triglav II: Kos 18, Škarabot 1, Arnež 9, Kalan 16, Klemenčič (C) 12, Ambrožič 2, Zadražnik, Đurić, Krivec -L, Žibert, Vodišek -L, Rezar 10. Trener: Maček

TOM Mokronog: Bregant M., Jevnikar, Slak Riossa (C), Erpič, Obrstar, Bartelj, Kolenc -L, Žlajpah R., Žlajpah M. -L; Trener: Žlajpah J.

Kranjčani so po treh neuspehih, precej motivirano pričakali favorizirane goste z Mokronoga, ki so v Kranj prišli po zmago. Ekipa Mokronoga je sicer precej kakovostna ekipa z nekaj izkušenimi igralci, ki so nastopali tudi v višjem rangu državnih odbojkarskih lig.

Z nekaj spremembami v prvi postavi (Hafnerja je igralnem mestu korektorja zamenjal Kos), so Triglavani začeli silovito in z zelo malo napakami. Po 6-ih rotacijah je bil rezultat 11:6. Potem pa je sledil preobrat, ki je bil posledica padca koncentracije domačih igralcev, saj so z napakami sami omogočili gostom, da so se ne le približali, temveč celo povedli s 14:11!!! Kranjčanom je uspelo ujeti priključek in tekma je bila zopet odprta. Na koncu so več zbranosti pokazali gostje in niz dobili na z 25:21. Razlog za poraz v tem delu igre morajo Triglavani iskati v razmerju neizsiljenih napak (TOM Mokronog -4, Astec Triglav II – 11).

Kljub hladnemu tušu so se domači igralci uspeli zbrati in v drugi niz krenili odločno. Z dvema asoma Rezarja in 100% učinkovitostjo v napadu Klemenčiča, k čemur moramo dodati še nekaj odličnih posredovanj v obrambi ostalih igralcev, si je Triglav priigral vodstvo z 11:6, do konca niza pa se je razlika celo še malo povečala.

Še boljšo odbojkarsko predstavo smo videli v tretjem nizu, ko so igralci Astec Triglava kar 7. točk dosegli direktno z blokom, v napadu je bil neustavljiva Kos in Kalan v obrambi pa je izstopal Ambrožič, ki je sicer odlično kreiral igro. Rezultat 25:14.

V 4. in kot se je kaseneje izkazalo zadnjem nizu sta bili ekipi vseskozi precej izenačeni. Kranjčani so si odločilno prednost pridobili v končnici, ko so blesteli v vseh elementih odbojkarske igre. Rezultat 25:18.

Prihodnjo soboto bo lokalni derbi v ŠD Planina ob 13:00 uri med ekipama Astec Triglav II in UKO-ACH. Vabljeni!