V nedeljo proti Krki

Thumbnail PreviewKranj, 11. decembra. Kranjčani se bodo morali iz evropskih “višav” hitro spustiti na slovenska tla, kajti že v nedeljo jih čaka nadaljevanje lige Radenska Classic in gostovanje pri novomeški Krki. Tekma bo ob 17. uri v dvorani Marof, sodila pa bosta Dejan Jovanovič iz Komende in Daniel Sever iz Brezovice.

Ekipa Krka je v dosedanjih 12 krogih zbrala 10 točk in je s 4 zmagami (proti Mariboru, Duolu, UKO Kropi in Svitu) na 8. mestu prvenstvene lestvice in še vedno v območju, ki je zelo nevarno za izpad iz lige. Za Krkaše je zato še toliko bolj pomembna vsaka točka, če pa je osvojena proti ekipam v vrha lestvice, pa je to še bolj pomembno v boju s preostalimi tekmeci, saj se vse osvojene točke prenesejo tudi v drugi del tekmovanja. To za tiste ekipe, ki bodo na prvih štirih mestih ne velja, saj le te v naslednjo fazo tekmovanja t.j. v “modro” skupino odnesejo le točke, ki jih dobijo za uvrstitev na lestvici (za prvo mesto po 6 točk, za vsako naslednje po 2 točki manj).

Druga tekma Challenge Cup
Dvorana Marof je podobno turobna, toliko gledalcev pa v njej zanesljivo ne bo (foto Erik Post)

Triglavani si proti Krki ne bi smeli privoščiti presenečenja, če želijo že naprej kandidirati za uvrstitev med prve štiri ekipe. Hitro se bodo morali spet prilagoditi nazaj žogam s katerimi se igra domače prvenstvo. Kot kaže pa bodo morali nedeljsko tekmo odigrati tudi brez kapetana Saša Ropa, ki se je poškodoval v zadnjem petem nizu sredine tekme v Groningenu. Poškodba je k sreči lažja kot je sprva kazalo, vendar bo kljub temu potrebna nekajdnevna rehabilitacija. Ker so na zadnjih treh tekmah dobro odigrali tudi ostali, se kakšno presenečenje v Novem mestu ne bi smelo zgoditi, čeprav smo jih v letošnjem prvenstvu doživeli že kar nekaj. Rezultat v živo tekme v Novem mestu boste iz domačih naslanjačev lahko spremljali tudi tokrat preko naše spletne strani.