STAREJŠI DEČKI: na turnirju v Žirovnici polovično uspešni

Grb_za_clanke_-_NOVI.jpgKranj, 11.11.2012. V ŠD Pod Stolom je OK Žirovnica gostila drugi turnir kvalifikacij starejših dečkov. V skupini A so se Triglavani tokrat pomerili z domačo ekipo iz Žirovnice in ACH Zmajčki II iz Ljubljane. Žirovničani so bili pretrd oreh, Ljubljančani so klonili brez večjih težav.

ŽIROVNICA : ASTEC TRIGLAV 2:0 (25:18, 25:20)

Žirovničani so od prve minute vršili pritisk s servisom in v napadalnih akcijah, kjer sta se izkazala odlična Borič in Knific, ki sta »bombardirala« Triglavane iz vseh možnih pozicij in sta bila za sprejem servisa in blok/obrambo Triglavanov nerešljiva uganka. Domači so nizali točko za točko brez večjih nihanj v igri. Orlom je v nepravih trenutkih popustila koncentracija in naredili so nekaj neizsiljenih napak preveč, kar se je odražalo v porušenem ravnovesju v ekipi. »Kašarji« so zasluženo slavili gladko z 2:0 v nizih.

 

ASTEC TRIGLAV : ACH ZMAJČKI II 2:0 (25:17, 25:23)

V drugi tekmi so na nasprotni strani mreže stali odbojkarji ekipe ACH Zmajčki II iz Ljubljane. V prvem nizu se je za Triglavane na začetku niza izkazal na servisu Žižmund, ki je popeljal svojo ekipo do vodstva 10:1. Orli so se sprostili in zaigrali kot znajo, ter prvi niz mirno pripeljali do konca s precejšnjo točkovno prednostjo. V drugem nizu so se Zmajčki prebudili in dali ognja pod peruti Orlom, ki so v kriznih minutah naredili preveč napak. Dostojno so se upirali in osvajali točke. V končnici se je Triglavanom nasmehnilo tudi malo športne sreče in so osvojili niz »na razliko«.

 

ASTEC TRIGLAV: Golob D. (L), Kepic, Pernuš, Žižmund, Golob D. ©, Repič, Josipovič, Hubat, Čalič, Ribič. Trener: Kern.

 

Triglavani so na lestvici zdrsnili na tretje mesto. V nedeljo, 25.11.2012, jih čaka še zadnji turnir v kvalifikacijah. V Ljubljani, na OŠ Danile Kumar, se bodo pomerili z ekipama ACH Zmajčki I in ACH Zmajčki II.

 

Ostale rezultate in razpored turnirjev si lahko ogledate na spodnji povezavi:

http://www.odbojka.si/tekmovanja2012/2012_dec/2012_dki/2012_dki_kv_A